Zo kom je met een horloge hip voor de dag

Misschien ben je al geruime tijd op zoek naar een horloge, omdat je modieus voor de dag wil komen. Ondanks een middagje in de stad ben je er niet in geslaagd om een mooi uurwerk te vinden. Door te letten op een aantal zaken kun je de zoektocht vergemakkelijken. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een horloge?

Het kopen van een horloge

Horloges zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer. Zodoende is het verstandig om voor je zoektocht een aantal zaken op een rijtje te zetten. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag welk soort horloge je zoekt. Zo heb je klassieke modellen, maar ook sportieve exemplaren. Of misschien droom je van een smartwatch met allerlei technische snufjes. De ‘Guess Connect’ van horlogemerk Guess is op dit moment een populaire smartwatch.

Horloges voor allerlei gelegenheden

Je kunt het beste de keuze van een type horloge af laten hangen van de gelegenheid. Voor serieuze aangelegenheden staat een klassiek horloge bijvoorbeeld erg stijlvol. Voor sporten, zowel binnen- als buiten, zijn er tegenwoordig smartwatches beschikbaar die al je activiteiten zorgvuldig meten. Wat dat betreft is de ‘Smart Watch’ van Casio wat dat betreft een echte aanrader. Daarmee kun je onder andere op de fiets meten hoeveel kilometers je maakt.

Topmerken en prijs

Bepaal ook in welke prijsklasse je zoekt. De prijzen van horloges kunnen namelijk sterk uiteenlopen. Terwijl je voor sommige exemplaren honderd euro kwijt bent, kosten horloges van topmerken soms duizenden euro’s. Voor een mooi en sterk horloge zul je wellicht even moeten sparen. Horlogemakers werkzaam bij Hugo Boss, Esprit, Fossil en SEIKO vervaardigen hun horloges met veel oog voor detail. Bovendien doen ze dit werk vanuit het bedrijf zelf. Daarmee verschillen ze van winkels die de horloges inkopen bij een leverancier.

Hak zelf de knoop door

Uiteindelijk zul je bij het aanschaffen van een horloge zelf de knoop door moeten hakken. Laat het afhangen van je budget en de gelegenheid waarbij je het wenst te dragen. Aan een horloge van een topmerk hangt vaak een prijskaartje. Daar staat tegenover dat je er vaak jaren van kunt genieten

Stijvol horloge

Een stijlvol horloge om je pols is misschien altijd al een droom geweest. Eindelijk is het tijd om naar de winkel te gaan, en een mooi exemplaar uit te zoeken. In de winkel heb je de keuze uit topmerken als Hugo Boss, Guess en Tommy Hilfiger. Het zijn slechts enkele grote namen uit de horlogewereld. Uiteraard hangt er aan het aanschaffen van een tophorloge wel een prijskaartje.

Goede oriëntatie

Het is verstandig om je goed te oriënteren wanneer je een duur horloge wilt aanschaffen. Het zou immers jammer zijn wanneer het uurwerk toch niet blijkt te bevallen. Het doorlezen van een catalogus is niet voldoende qua voorbereiding. Je kunt het beste even bij een juwelier langsgaan. Dit zijn doorgaans geen standaard winkels. Juwelierszaken met producten van hoge kwaliteit kom je meestal niet zomaar binnen. Maak daarom vantevoren even een afspraak. De juwelier heeft vaak jarenlange ervaring en verstand van zaken. Hij of zij helpt je verder in je zoektocht.

Bespreek je wensen

Geef tijdens het gesprek met de juwelier goed aan wat je wilt. Zo bestaan er grote verschillen tussen een traditioneel horloge, een smartwatch of een sportief horloge. Zo is een standaard exemplaar vaak zeer accuraat, terwijl een sportieve smartwatch van Casio allerlei extra opties heeft. Misschien weet je na het bezoek aan de specialist precies welk horloge je wil. Eventueel zou je ook op het internet rond kunnen kijken. Er bestaan namelijk allerlei fora over horloges. Het nadeel hiervan is echter dat niet alle informatie altijd correct is.