Stijladvies: 10 tips om je kleding duurder te laten lijken

Niet iedereen heeft een goedgevulde portemonnee; dat is nou eenmaal zo. Het is daarom belangrijk om zuinig om te gaan met je kleding, zodat je je kleding langer mooi kan houden. Fashionjunks geeft stijladvies over hoe je kleding duurder lijkt! Benieuwd? Bekijk onze tips hieronder!

1. Buttons

Wil je je kleding duurder laten lijken? Verwissel dan de knopen van je jas, blazer of zelfs T-shirt. Het geeft je kleding onmiddellijk een upgrade. 

2. Stomerij

Vanaf nu word je beste vrienden met de stomerij, mocht je je kleding lang mooi willen houden. Een wasbeurt doet al wonderen voor je favoriete sweater. Je kan werkelijk alles met alles terecht bij de stomerij: tops, jurken, broeken, jassen, jackets; je kleding is hartstikke veilig! Zelfs de celebs doen ’t!

3. Accessoires

Vermijd onnodige accessoires. Soms is het gewoon echt teveel en hartstikke overdreven. Maak je tas chiquer door die hangers en bedeltjes te verwijderen. Hetzelfde geldt voor extra hengsels. 

4. Basis

Een standaard advies, maar wel een belangrijke: zorg goed voor je spullen! Ze hoeven niet duur te zien, maar als je eenmaal naar je kleding begint te kijken als naar je kinderen, dan merk je dat je items stukken langer meegaan. Maak je tassen schoon met een tissue voordat je ze weglegt. 

5. Mannen

Koop een keer iets van de mannenafdeling! Het schijnt dat men bij mannenkleding van betere materialen gebruikmaakt. Dit geldt vooral voor overhemden en T-shirts. 

6. Investeer

Investeer in je schoenen, al zijn ze van H&M. Na een goede schoonmaakbeurt en een bezoek aan de schoenenmaker, zullen je schoenen mooier dan ooit zijn! 

7. Bewaren

Houd je kleding mooi op orde. Vilten en houten kleerhangers zijn een must. 

8. Kleermaker

Bezoek eens de plaatselijke kleermaker. Die verandert zo’n basic Zara blazer in een handomdraai in een Calvin Klein look a like! Een paar aanpassingen en voilà; je blazer is niet meer terug te herkennen! 

Stijladvies: 10 tips om je kleding duurder te laten lijken. Alles over ons stijladvies. Je kleding duurder laten lijken in een handomdraai! Alle tips.

9. Tas

Verander het riempje of het slotje van je tas. Het neemt misschien wat meer tijd in beslag, maar uiteindelijk zal je dolgelukkig zijn met je getransformeerde accessoire! 

10. Labels

Door soms alleen al te kijken naar het labeltje van dat ene goedkope kledingstuk heb je geen zin meer om het te dragen. Verwijder daarom de labels uit je kleding. Op den duur vergeet je waar de kleding vandaan komt, en als er uiteindelijk iemand naar vraagt dan zeg je dat het vintage is!