Top vintage tips voor de beginneling!

Vintage is helemaal in! Maar als je je net bewust bent van het fenomeen, is het  natuurlijk begrijpelijk dat je niet helemaal weet hoe je het aan moet pakken. Waar moet ik op letten, denk je dan? Fashionjunks geeft antwoord!

Little things

Begin met iets kleins. Ga op zoek naar een mooie tas of hoed, die bij je garderobe past. Dit zijn vaak tijdloze items en zijn vaak nog in goede staat. Als je toch op zoek bent naar een kledingstuk: kies dan iets waarvan je weet dat je het een jaar later nog zult dragen.

Te is nooit goed

Heb je een mooi kledingstuk in je handen, maar ben je bang dat het niet past? Niet kopen! Oversized is mooi, maar er is een verschil met iets dragen dat overduidelijk veels te groot is en iets dragen wat een beetje los hoort te hangen. Hetzelfde verhaal voor te kleine kledingstukken. dit geldt overigens niet alleen voor vintage kleding.

Eigen instinct

Ga af op je eigen keuzes. Twijfel je over je aankoop? Laten hangen! Als je niet warm wordt van een mooi paar schoenen – vintage of niet – en het alleen wil aanschaffen omdat het labeltje ‘Chanel’ eraan hangt, wie houd je dan eigenlijk voor de gek?

Ter decoratie

Je kunt  de Chanel schoenen natuurlijk ook gewoon kopen en er vervolgens niets mee doen. Maak er een interieur stuk van!

Pingelen

Het leuke aan vintage shoppen zijn natuurlijk de prijzen. Die liggen nooit vast. Probeer te onderhandelen; het werkt nooit in je nadeel!

Vroege vogel 

Ga heel vroeg op zoek naar de beste koopjes: dan heb je nog alles voor het uitkiezen! Lekker rustig en wie weet loop je op je gemak tegen dat éne item aan waarvan je niet wist dat je daarnaar opzoek was..