Street style: wat is het en waarom is het zo populair?

Street style is niet meer weg te denken uit de mode-industrie. Het inspireert ontwerpers, influencers en het grote publiek. Maar wat is het precies en hoe kun je het in je eigen garderobe verwerken?

Wat is street style?

Street style is een vorm van zelfexpressie die elementen van high fashion combineert met alledaagse items. Straatstijl is een manier om iemands persoonlijkheid uit te drukken. De sleutel tot street style is het mixen en matchen van verschillende dingen op onverwachte manieren – edgy, speels, chic en alles daartussenin.

Tips om van jouw eigen street style een groot succes te maken

Wil je van deze stijl een groot succes maken? Gebruik dan onze handige tips om binnenkort stijlvol over straat te gaan!

Tip 1: Probeer layering

Layering is een kenmerk van street style. Dit is het mixen en matchen van verschillende texturen, stoffen en kleuren. Probeer eens een kortere top over een langer shirt of een blazer over een hoodie. Wees niet bang om verschillende patronen en prints te mengen en in balans te brengen met neutrale stukken.

Tip 2: Mix high en low fashion

Een van de kenmerken van street style is de manier waarop het designer items mixt met meer betaalbare alledaagse items. Bijvoorbeeld een vintage bandana met een high-end jasje en een leren broek. Door hoge en lage mode op deze manier te mengen kan een leuk en geraffineerd contrast ontstaan.

Tip 3: Speel met verhoudingen

Straatstijl draait om het spelen met verhoudingen, zoals oversized en asymmetrische snitten. Een baggy jurk kan worden gedragen met grove laarzen of een bijgesneden jasje met een broek. De sleutel is een evenwichtige indeling om een doelgerichte en samenhangende look te bereiken.

Tip 4: Gebruik accessoires

Accessoires zijn een belangrijk element van de straatstijl die eenvoudige ensembles verheffen. Probeer een opvallende ketting of oorbellen, een unieke hoed of tas toe te voegen. Deze items kunnen helpen een ensemble samen te trekken en het er stijlvoller uit te laten zien.

Tip 5: Wees zelfverzekerd en heb plezier

De belangrijkste tip voor het dragen van street style is waarschijnlijk om zelfverzekerd te zijn in je keuzes en plezier te hebben. Straatstijl draait om het uiten van jezelf en het laten zien van je unieke stijl. Wees dus niet bang om risico’s te nemen, nieuwe dingen te proberen en te experimenteren met verschillende looks.

Is het dragen van street style een goed idee?

Street style is een leuke en creatieve manier om jezelf uit te drukken door middel van mode. Door het mixen en matchen van verschillende items, het spelen met verhoudingen en het aan te kleden met unieke stukken, kun je looks creëren die stijlvol, speels, uniek en individueel zijn. Je weet maar nooit, een onverwachte combinatie kan zomaar jouw nieuwe look zijn!