Zó toon je jouw persoonlijke stijl aan de wereld

Mode is meer dan het dragen van kleding alleen. Liefhebbers van mooie kleding weten dat het ook een manier is om jouw persoonlijke stijl aan de wereld te tonen. Het is simpel gezegd een vorm van zelfexpressie. Soms duurt het even voordat je jouw eigen stijl hebt gevonden. Kun je op mode gebied wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan ons artikel!

1 – Denk na over wie je bent

Zelfreflectie en het vinden van jouw eigen stijl gaan hand in hand. Vraag jezelf eens af: ‘wie ben ik eigenlijk?’ en ‘wat vind ik leuk?’. Op basis daarvan is het vinden van kleding die écht bij je past een stuk eenvoudiger. Denk na over jouw hobby’s (of misschien zelfs een bepaalde passie) en kies op basis daarvan bepaalde kleuren, patronen en texturen. Hopelijk vind je een outfit die jou zelfverzekerd en comfortabel maakt. Zelfreflectie speelt daar absoluut een grote rol bij!

2 – Durf te experimenteren

Niemand, zelfs de grootste mode iconen, lukt het om binnen een dag dé perfecte outfit te vinden. Laat staan een eigen persoonlijke stijl. Wees niet bang om te experimenteren en om onderzoek te doen naar wat je écht leuk vindt. Tegenwoordig heb je daar niet alleen tijdschriften voor, maar bijvoorbeeld ook social media. Of breng eens een bezoekje aan Pinterest en maak een moodboard om al jouw favoriete stijlen en looks op te verzamelen. Is nog hartstikke leuk om te doen ook!

3 – Kies voor kwaliteit

Neem de tijd om jouw persoonlijke stijl te vinden. En geef de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit. Dit betekent dat je kleding koopt die weliswaar duurder is, maar wel langer meegaat. Het heeft compleet geen zin om een volle kledingkast te hebben met goedkope rommel. Deze kledingstukken gaan waarschijnlijk minder lang mee en dat is zonde. We raden aan om voor duurzame materialen en stoffen te gaan. In dergelijke kleding voel je je zelfverzekerder en kan je de hele wereld aan. Bovendien hoeft kwaliteitskleding echt niet duur te zijn!

4 – Draag passende kleding

Mooie en comfortabele kleding in jouw eigen stijl zorgt voor een zelfverzekerde houding. Dat lukt alleen in goed passende kleding. Let daarom altijd op de pasvorm. Neem de tijd om een broek, trui of blouse te passen en ga niet overhaast te werk. Te kleine of te grote kleding flatteert echt niet!

Tip 5 – Draag accessoires

Een stijlvolle outfit is niet compleet zonder een paar mooie accessoires, zoals armbanden en kettingen. Of wie weet draag je graag een mooie sjaal/ Kies ze hoe dan ook met zorg en aandacht uit. De juiste accessoires laten zien wie je écht bent én maken jouw outfit compleet.

Tip 6 – Kies voor authenticiteit

Tenslotte is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven, ook op modegebied. Draag kleding die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Laat je vooral niet leiden door verwachtingen van anderen of bepaalde trends waar je eigenlijk niets mee heb. Kortom: blijf altijd trouw aan jezelf!