Stylefile: FKA Twigs

Ooit gehoord van FKA Twigs? Je weet wel die chick die het momenteel doet met Robert Pattinson. Nu is haar status de GF van RPat maar hiervoor stond ze ‘bekend’ als zangeres. De 26-jarige Engelse heeft een enorm aparte stijl, zowel in muziek als in kleding. Vooral dat laatste begint steeds meer op te vallen. Kunnen we deze dame straks in een adem noemen met Riri, Florence Welch en andere beroemde stijliconen?

Hipster

FKA Twigs heeft een eigenzinnige, edgy en alternatieve stijl. Ze is alles behalve doorsnee, en de zangeres weet elke look haar eigen te maken. Key in haar stijl zijn: croptops en kimono’s in combinatie met jurkjes of broeken met wijde pijpen. Eigenlijk staat alles haar wel (of ze zorgt ervoor): leren en sheer-kledingstukken gaat ze niet uit de weg. Twigs durft: zwart en piercings are her thing.

Printjes prinses

Naast een donkere garderobe is FKA Twigs ook fan van een hoge dosis colour: felle kleurtjes? Check! Drukke printjes? Dubbel check! Twigs is half Spaans en half Jamaicaans, een kleurencombo kan ze -met haar caramel tint- dus makkelijk hebben. Robbie’s girl durft! Zeker op het gebied van mode. Een krantenprintje, tropische vogels, strepen: niets is haar te gek.

Haar & Make-up

Twigs heeft van nature kroeshaar, wat al een statement op zich is! Door haar grote bos haar meet ze zichzelf elke keer weer een andere coupe aan wat resulteert in een andere look. Tijdens fotoshoots heeft ze vaak plukjes haar op haar gezicht ‘geplakt’ wat eerder lijkt op kunst dan op haar. Daarnaast houdt Twigs ervan haar haren te vlechten, lekker street en alto wat ons betreft in combinatie met haar John Lennon zonnebril (zie foto hierboven rechts). Qua make-up is ze niet over de top, maar juist low key. We geven haar geen ongelijk aangezien haar hele verschijning an sich al een binnenkomer is. De make up look van Twigs is classy:bronze, simpele oogmake-up en rood gestifte lippen (dat dan wel weer). 

Get the look

Is een van je goede voornemens op het gebied van mode voor 2015 ”New year, new me?” dan kun je je wellicht laten inspireren door deze alternatieve babe. Volgens verschillende modesites moeten we FKA in 2015 in de gaten gaan houden, aangezien ze zomaar eens bekroond kan worden tot upcoming fashion icoon! Wanna get her look? Ga voor zwart in combinatie met een gestreepte broek (€50 – Topshop) gemixt met een strakke croptop (€48 – Topshop). Doe een (neppe) neuspiercing in (echt voor de lefhebbers), ga voor felrode lippen en een paar Timberlands (€119,95), die het geheel afmaken. Niet geschikt voor een sollicitatiegesprek, maar een avondje stappen kan in deze outfit geen kwaad.