Haartrends 2014

Wat wordt het dit jaar met je haar? Wet look, unwashed, zijscheiding of gewoon lekker natuurlijk? Je kunt de trends volgen die gezet zijn op de catwalks, het advies van meesterkappers overnemen of gewoon je eigen smaak op nummer één zetten.

Het valt niet te ontkennen dat je niet elke dag wenst rond te lopen met wat in de haute couture wordt gefabriceerd om de schoonheid van de modellen nog extra te benadrukken met “jaw-dropping” creaties. Speel de spionne maar ga toch een beetje je eigen gang.

Wet look

Wet looks blijven net als de afgelopen winter voor het komende seizoen in de mode. Zeg nu eens eerlijk wat past er beter bij zon en zee?

Go Natural

Lang haar blijft gemakkelijk en tijdloos, je hoeft je qua styling niet echt druk te maken. Draag het heel natuurlijk, maar zorg er wel voordat het glanzend en gezond is. Laat kleurtjes of chemisch behandelingen eens achterwege en wees trots op je eigen natuurlijke kleur.

Simplistisch

Ga voor eenvoud; het is vaak meer het idee wat telt dan techniek. Natuurlijk ogend blijft dé trend net als kort en een zijscheiding. Maar je mag een nette coupe best wel eens vervangen door rebels en rauw, of jongensachtig of choppy coupes die er uit zien of je zelf de schaar in je haar hebt gezet.

Lage zijscheiding

Een lage zijscheiding is op dit moment hot al valt de middenscheiding ook niet helemaal uit te vlakken.  Zonder scheiding is ook in, je stylt je haren gewoon achterover en klaar is kees. De Couture Frizz is hierbij je van het: een hoogglans voorgedeelte met een suikerspin paardenstaart. Te gek!

Kleuren

2014 wordt het jaar van de tegentrends: meer natuurlijke haarstijlen en korte kapsels die met opvallende of ongewone haarkleuren een spannende finishing touch worden gegeven. Denk hierbij aan warme tinten als koper- en wijnrood.

The Day After

De ongewassen stijl oftewel “The Day After”. Je borduurt als het ware voort op gisteren. Het haar heeft dan veel meer textuur en het is makkelijker om glanzende golven te creëren. Wat volume bevorderende mousse er in en je hebt een eigenzinnig en bewegelijk kapsel.

The choice is yours!

Wat het ook wordt voor je, het is duidelijk dat 2014 twee kanten opgaat. Natuurlijk met scheiding en weinig gebruik van haarproducten of lekker tegendraads met naar achter gekamd haar en veel stylingproducten.