trends 2015 fashion: Mouwloze jas

Een jas, maar dan zonder mouwen. Met dit weer een absolute no-go; daar is het toch veels te koud voor? Maar toch zien we modeliefhebbers links en rechts zich overgeven aan deze fashion musthave. Een gilet of een sleeveless coat, de verschillende termen vliegen ons om de oren. Noem ’t hoe je het wilt noemen, maar een ding is zeker: dit seizoen kunnen we niet heen om een jasje zonder mouwen.

Trends 2015 fashion shows

We hebben het over luchtige jasjes, die het uiterlijk hebben van een lange gilet. Ze zijn volledig mouwloos en zijn te herkennen aan hun jas-achtige look. Zien we een nieuwe zomertrend? De look is voor het eerst gespot op de catwalk van Dries van Noten, Christian Dior, Lanvin en Balmain. Modellen droegen de mouwloze vesten vaak als een chique onderdeel van hun outfit, met name tijdens de 2015 Spring-Summer Fashion Week shows. We weten dus wat we voor aankomende zomer kunnen verwachten. Ongeduldig? Dan kun je nu alvast kiezen voor een wintermodel.

Stijl tips

Wij zijn in ieder geval best enthousiast over deze ontwikkeling op modegebied. De sleeveless coat is een mooie uitkomst als je in de zomer last heb van een fris windje. Hij past werkelijk waar overal bij: je (midi)rok, je T-shirt dress, of gewoon een simpele skinny jeans. De sleeveless coat maakt je outfit net even wat klassieker. Het leukste is als je hem combineert met een mooie top. Houd het basic en combineer de jas met een mooie cigarette pants voor een classy look.

Figuur tips 

Maar waar koop je zoiets? Bij Boohoo en Topshop konden we een mooie budget versies vinden. Kijk wel uit met de lengte. Omdat sommige modellen het uiterlijk hebben van een jas, kunnen ze nog eens tot aan je knieën komen. Als je wat kleiner bent is het dan mooier als je een wat korter vest zoekt, dat bij je figuur en lengte past. 

Foto: Pexels