Trends zomer 2015: 70’s rok

De jaren 70 herleven in 2015. Niet voor niets zijn denim en boho een van de mode trends voor de zomer van 2015. Typische items als lange kaftans, flair jeans en spijkerblouses staan dit seizoen in de spotlight, maar ook lange rokken zijn weer helemaal terug.

Trends zomer 2015

Vergeet de lakleren A-lijn korte modelletjes die we vorig seizoen veel zagen voorbijkomen. Nee, deze zomer draait het om de maxi suède of denim rok. Beschouwd als dé highstreet aankoop volgens vele modebloggers en editors. De maxi skirt in het suède of denim is een typisch item uit de jaren 70: een split aan de voorkant, misschien hier en daar met een patchwork detail, maar zeker lang. Een ware musthave als we het modefront moeten geloven. It-girl Alexa Chung werd er al mee gespot waar ze haar suède rok combineerde met een klassiek hemd. Maar ook stijlicoon Olivia Palermo laat zich inspireren door de jaren 70 en doet volop mee aan de maxi skirt trend.  Dus dames: kort is uit en lang is in! Een split, knopen en gemaakt van het materiaal denim of suède.

Stijl tip 

Draag met een denim jeans blouse en een paar booties in het voorjaar. Bikerjasje erover om een moderne twist te geven aan het geheel.