Julia Roberts voor Givenchy lente 2015

Hoe rijper de wijn, hoe beter! lijkt het motto te zijn in modeland. Nadat we eerder berichtten over Madonna voor Versace, is nu bekend geworden dat  Julia Roberts schittert in de lente 2015 campagne van Givenchy!

Lente 2015

Riccardo Tisci was opzoek naar een hele sterke vrouw voor de nieuwe campagne. “Julia is zo’n vrouw. Ze toont in de campagne onze couturestukken en ik wilde graag laten zien hoe je een klassieke garderobe opbouwt”, vertelt de ontwerper.

Black & White

Net als de foto’s van Madonna, zijn die van Julia ook in het zwart-wit. Best logisch als je bedenkt dat de foto’s geschoten zijn door hetzelfde topfotografen duo: Mert Alas en Marcus Piggott. De make-up is erg naturel net als haar haar, hierdoor valt de outfit nog meer op. Dat is geen toeval volgens Riccardo: “Ik heb ervoor gekozen om haar serieuzer en puurder te maken. Het is een andere, frisse, nieuwe manier om Julia zo te zien – erg cool en urban, denk ik.”

Tisci & Roberts

Het is overigens geen vreemde keuze.  Riccardo Tisci kleedde Julia Roberts namelijk al vaker voor verschillende rode loper events. Zo droeg de 47-jarige bijvoorbeeld tijdens de Oscars 2014 een couture Givenchy jurk. “Julia is een fantastische vrouw, ik hou van haar. Ze is grappig, ironisch, slim, ontwikkeld – ze is eigenlijk alles. Ze is echt mijn soort vrouw!” aldus Tisci.

Tekst Karlijn van Mil

Foto: Stockpic