Trendy haarstijlen voor deze zomer

Zodra de zon zich wat meer laat zien hebben we niet alleen de behoefte nieuwe kleding te gaan shoppen, maar willen we vaak ook wat aan ons haar laten doen. De stijl die je nu hebt, heb je de hele winter ook gehad en nu je weer naar buiten gaat moet alles fris en nieuw! Ga je graag mee met de trends van het moment, dan is het zeker een goed idee dit artikel door te nemen. Wij vertellen je namelijk wat de trendy haarstijlen voor deze zomer zijn.

Haarstijlen mixen

We kennen de pixie haircut allemaal wel, en ook het matje is ons welbekend. Deze zomer is het geoorloofd dit met elkaar te combineren tot ‘de mixie’. Hierbij wordt de achterkant langer gelaten, waardoor je dus een matje in je nek krijgt, terwijl de voorkant juist erg kort wordt geknipt. Een tikkeltje gewaagd, maar wel met een stoer eindresultaat. Een voordeel is natuurlijk wel dat je geen last hebt van lange, zware haren in de zomer.

Wil je je lange lokken liever niet kwijt, maar wel inspelen op de trends? Dan zijn de baby braids wellicht een goede optie voor je. Kleine vlechten aan de voorkant, langs je hoofd. Vaak aan allebei de kanten één, maar als jij er meer wil is dat natuurlijk ook geen enkel probleem. Veel bekende mensen heb je hier al mee gezien, bijvoorbeeld op TikTok waar het een echte trend is. overigens is je lange haar ook zonder deze vlechten een trend deze zomer, als het maar stijl is. en wil je het in de zomer niet los hebben, ga dan voor een claw clip. Ja, ook dat is echt een trend deze zomer!

Terug naar de jaren 90

Qua kleding en accessoires gaan we al een tijdje terug naar de jaren 90, maar deze zomer kunnen we ook aan de slag met onze haren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de korte bob? Geen last van warme haren in je nek als het buiten 30 graden is, en je hebt in de ochtend niet veel tijd nodig om het in model te brengen. En het mag dit seizoen vrij kort; je haren knippen tot op je kaaklijn is een heuse trend!

Wil je je haren lang houden, maar geen haren in je gezicht hebben als je buiten bent? Dan kun je een staart of knot in je haar doen. Belangrijk bij deze trend is dat je dit alleen met de bovenkant van je haren doet. De onderkant blijft dus los hangen.

Zelf je haren knippen

Vind je deze trends heel leuk, maar heb je geen zin, tijd of geld om telkens naar de kapper te gaan? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen zelf je haren te knippen. Wel doe je er dan goed aan eerst een kapperscursus te volgen, zodat je ook echt weet wat je doet. Heb je dit gedaan? Dan is het zeker aan te raden de juiste benodigdheden aan te schaffen. Je kunt je kappersbenodigdheden bij voorkappers.nl eenvoudig bestellen, ook als particulier! Zo weet je zeker dat je de juiste spullen gebruiken voor het knippen van je haar, en hoef je niet die botte schaar uit de keuken te gebruiken.