Trendy kapsels: de jaren 60

De sixties waren roerige tijden. De jongerencultuur kwam op en zo begon het experimenteren met verschillende stijlen. Alles moest anders, ook het haar. Jaren later zijn de sixties nog steeds een inspiratie voor veel velen.  Wie herinnert zich niet de bloempotkapsels van de Beatles toentertijd? Of de kuif van Elvis Presley?

De bijenkorf

Wij wel, en menig celeb ook. Zo is de beehive laatst gespot bij Kim Kardashian. Audrey Hepburn en Brigitte Bardot waren de eersten die met dit kapsel gezien werden. Het kapsel wordt beehive genoemd, omdat het op het dak van een bijenkorfhuis lijkt. De beehive is een elegant kapsel dat voor iedere gezichtsvorm werkt. Eerst wordt het haar opgestoken en vervolgens komt het op je achterhoofd in een knot/bolling vast te zitten. Voeg er wat extensions aan toe en voilà: je haar lijkt meer volume te hebben.

Big hair

Over big hair gesproken: Amy Winehouse en Lana Del Rey kunnen er ook wat van! Die laatstgenoemde zangeres hele look is trouwens geïnspireerd op de jaren vijftig en zestig. Haar lippen, haar manier van kleden – een mix van Hollywood glamour en een huismoeder van uit die tijd – en haar haar natuurlijk. Voor haar eerste album Born To Die, zagen we Del Rey voor haar video National Anthem de rol van presidentsvrouw op zich nemen. Haar haar was los naar achteren opgestoken en om het af te maken had Elizabeth Grant – Del Rey is haar alter ego – een haarband in haar kapsel gedaan.

Haarbandjes

Blake Lively houdt ook van haardbanden. De Gossip Girl actrice zien we vaak zijden linten gebruiken in plaats van gewone plastic haarbanden. Het ziet er heel chique uit, vind je ook niet?

De vlecht

De vlecht is trouwens ook een fantastisch kapsel, en duidelijk niet alleen voor kinderen bedoeld. We zien de laatste tijd zoveel verschillende versies voorbijkomen van deze iconische look. Denk bijvoorbeeld eens aan Lauren Conrad, die met haar eigen versie van de Franse vlecht kwam. Voor haar, waren er een heleboel andere trendsetters: Brigitte Bardot natuurlijk. Al droeg ze haar haar niet in een vlecht, maar in een staart. Daarbij had het kapsel weer een heleboel volume, wat kenmerkend voor die tijd was. Het enige wat je voor deze retro paardenstaart nodig hebt is een kam, een elastiekje en een heleboel haarspray!

Mod 

De sixties was natuurlijk ook de tijd van Twiggy. Dit iconische model herkennen we natuurlijk aan haar korte modkapsel en de grote ogen. Alles stond haar: ze leek nooit bang om iets nieuws te proberen. We hebben Twiggy met van alles zien voorbijkomen: een bob, een pixiekapsel, diezelfde variant met een zijscheiding. Actrice Anna Hathaway hebben we laatst gespot met dezelfde pixiekapsel.