Amazon komt met persoonlijke kledingservice voor mannen

Mode is natuurlijk ook belangrijk voor mannen. Zodoende introduceert Amazon een persoonlijke kledingservice voor mannen. De service, beschikbaar voor Prime leden, is een uitbreiding van de bestaande Personal Shopper door Prime Wardrobe. Dit is een rivaal van Stitch Fix voor 4.99 dollar per maand en richtte zich oorspronkelijk op vrouwen.

Personal Shopper

Met Personal Shopper by Prime Wardrobe selecteert een Amazon-styliste een assortiment van modeartikelen die passen bij de stijl en de pasvorm van een klant. Deze worden vervolgens maandelijks naar de klant verzonden om thuis te worden uitgeprobeerd. Wat de klant niet wil houden kan worden geretourneerd met behulp van het hersluitbare pakket en het meegeleverde prepaid verzendlabel.

Verschillende merken

Bij de lancering zal de nieuwe persoonlijke boodschappenservice voor mannen onder andere bestaan uit de volgende merken:

  • Scotch & Soda
  • Original Penguin
  • Adidas
  • Lacoste
  • Carhartt
  • Levi’s
  • Amazon Essentials
  • Goodthreads

Honderden stijlen

Het is een mix van zowel eigen merken van Amazon als andere merken. In totaal zegt Amazon dat Personal Shopper van Prime Wardrobe honderdduizenden stijlen voor modieuze heren zal bieden in meer dan duizend verschillende merken.

Specifieke verzoeken voor stylist

De service zelf is in veel opzichten vergelijkbaar met Stitch Fix, omdat het eveneens klanten aantrekt met een speciale stijlquiz om hun maandelijkse modeselecties te personaliseren. Ook kunnen klanten hun stylist bereiken met specifieke verzoeken, bijvoorbeeld als ze een professionele outfit nodig hebben voor een sollicitatiegesprek of een andere gelegenheid waarbij ze misschien iets anders willen dan normaal.

Nadeel van Prime Wardrobe

Voorheen bood Amazon mannenmode aan in in zijn try-before-you-buy Prime Wardrobe. Maar die service laat Amazon Prime leden gewoon toe om bepaalde modeartikelen voor thuis te proberen, in plaats van dat ze vooraf moeten betalen en terugsturen wat ze niet bevalt. Tot nu toe is het grootste nadeel van Prime Wardrobe dat veel van de modeartikelen die op Amazon worden gevonden niet in aanmerking komen voor de thuisproef. Dit geldt met name voor populaire merken.

Miljoenen klanten

Amazon zegt ook dat miljoenen klanten gebruik hebben gemaakt van de home try-on optie van Prime Wardrobe en dat “honderdduizenden” klanten modeprofielen hebben gecreëerd binnen Personal Shopper van Prime Wardrobe sinds de lancering in 2019.

Weinig klanten

Amazon geeft aan dat het niet alleen zijn eigen merken in de garderobe van Prime Wardrobe stopt. Het bedrijf zegt dat minder dan 1% van de totale selectie van merken binnen Prime Wardrobe eigendom is van Amazon. Desondanks maken slechts een paar duizend klanten momenteel gebruik van de Personal Shopper dienst op een maandelijkse basis.