Hoe beïnvloedt Corona de mode industrie in 2021?

Het Corona virus beïnvloedt ons leven én de economie. Geconfronteerd met de dreigende humanitaire crisis in lageloonlanden hebben allerlei bekende modemerken hun orders geannuleerd of uitgesteld. Dit is maar een van de voorbeelden de verstrekkende gevolgen van de Corona crisis voor de mode-industrie.

Met welke problemen kampt de mode industrie?

De mode-industrie kampt momenteel met twee problemen. Deze zijn vooral relevant voor de fast fashion, waar grote winkelmerken hun goedkoopste kleding zo snel mogelijk willen verkopen. Nu blijkt dat de mode-industrie pas aan het begin van de strijd staat. Hoewel de duur en de uiteindelijke ernst van de pandemie nog onbekend zijn, is het nu al duidelijk dat de bedrijfstak nog een lange weg te gaan heeft.

Recessie op de markt

Nu het stof van de onmiddellijke crisis is neergedaald, wordt de mode geconfronteerd met een recessie op de markt en een industrieel landschap dat drastische veranderingen ondergaat. We kunnen een periode van herstel verwachten die wordt gekenmerkt door een langdurige vertraging van de bestedingen en een daling van de vraag in alle kanalen.

Coronavirus biedt ook kansen

Het coronavirus biedt de mode een kans om de waardeketen van de industrie opnieuw vorm te geven. Het coronavirus biedt de mode een kans om de waardeketen van de industrie te resetten en opnieuw vorm te geven, en niet te vergeten de kans om de waarde van wat we doen opnieuw te evalueren.

Duurzaamheid, mode en Corona

Als gevolg daarvan is duurzaamheid op een laag pitje komen te staan, en de sector moet daar meer vaart achter zetten. De ontwikkeling van de mode naar een duurzame toekomst voor de consument heeft ertoe geleid dat duurzaamheid een groeiend aandachtspunt is voor modebedrijven en werknemers beschouwt.

Voorjaarscollecties verplaatst

De vraag die steeds meer mensen zich stellen is wat er met de voorjaarscollecties gebeurt. In de VS zien we dat veel ontwerpers hun collecties naar 2021 verplaatsen. We zien dat ze hun bedrijf hervormen en niet langer tijdelijke collecties hebben. De invloed van het Corona virus is dus al duidelijk te merken.