Heeft het Corona virus invloed op ons koopgedrag?

We zijn gewoontedieren en worden beïnvloed door de acties van anderen. Wij willen gemakkelijk te dragen en duurzame artikelen. Er is een gevoel van urgentie om het beste te maken van onze gezondheid en vrijheid. Welk invloed heeft het Corona virus op ons koopgedrag?

Tweedehands mode steeds populairder

De online markt voor tweedehands mode en vintage zal exploderen. Ze ziet dit veranderen naarmate meer mensen shoppen op sites als RealReal, Poshmark en Thredup om geld te besparen. Anderen ruimen hun kasten op en verkopen om een beetje meer geld te verdienen.

Minder salaris

De verkoop op de tweedehands kledingmarkt is met 70% gestegen, maar er is geen vreugde te bespeuren. Zeggen dat iedereen moet uitgeven is goed voor de economie, maar er heerst een gevoel van ellende. Estee Lauder Cos heeft bijvoorbeeld de salarissen van veel van zijn topmanagers verlaagd. CEO Fabrizio Freda en president William Lauder hebben hun basissalarissen met 50 procent zien dalen, waardoor Freda 1 miljoen dollar overhoudt en Lauders 750.000 dollar. Alle topmanagers werden gekort: topmanagers op het niveau van vice-president kregen 20 procent minder salaris en directeuren en vice-presidenten 10 procent minder.

Invloed op de beurs

Op 1 april zakte Macy’s Inc. onder de S & P 500 index, die de grootste aandelen op Wall Street volgt. De totale waarde van de aandelen van het bedrijf bedroeg 15 miljard dollar, een daling van 70 procent ten opzichte van de marktkapitalisatie van 51 miljard dollar aan het begin van het jaar.

Aan de slag

Er gebeuren ook goede dingen door Corona. Maison Valentinos doneerde een miljoen euro aan een veldhospitaal in Madrid, Spanje. Vorig jaar maart honderden werknemers van de Franse Lacostes-fabriek vrijwillig 145.000 wasbare en herbruikbare maskers gemaakt. Het bedrijf zei dat de maskers bedoeld zijn voor mensen die in grote bedrijven werken en zich in hun dagelijks leven moeten beschermen. Lacoste is een Argentijnse fabriek waar tientallen vrijwilligers helpen bij het maken van kleding en maskers die aan plaatselijke ziekenhuizen worden gedoneerd.