Mondkapjes steeds mooier en stijlvoller

Bij skateboarders in L.A., op modellen in het poppenhuis van Anna Sui: overal waar we tijdens de eerste digitale New York Fashion Week kijken zijn gezichtsmaskers, met steeds meer stijl.

Louis Vuitton

Mondkapjes zijn vanwege de Corona crisis immers een van de meest gebruikte accessoires van dit jaar. Zozeer zelfs dat ontwerpers de afgelopen maanden de beschermende items met edelstenen, strikken, bloemen en kettingaccessoires hebben opgepoetst. Op dit moment verkoopt Louis Vuitton bijvoorbeeld een LV Monogram mondkapje voor bijna 1000 dollar.

Onderdeel van de virtuele modeweken

Het aantal mondmaskers dat verschijnt tijdens een bijna volledig virtuele modeweek is het bewijs dat het ook een manier is geworden om iemands gevoel voor stijl en identiteit uit te drukken. Het wordt net zo vaak in collecties opgenomen als andere accessoires, zoals gehaakte mutsen en Teva-sandalen. Bovendien is het een herinnering dat we allemaal maskers moeten blijven dragen om de verspreiding van COVID-19 te verminderen.

Het beste staat ons nog te wachten

En met collecties van enkele van de meest populaire maskerontwerpers van de mode, zoals Collina Strada en Alice + Olivia van Stacey Bendet , die nog moeten komen, staat het beste ons nog te wachten!