Ben jij toe aan een nieuwe telefoon?

nieuwe telefoon

Heb je een telefoonabonnement bij een provider waar je niet helemaal tevreden over bent? Dan is het wellicht een goed idee te gaan kijken naar andere providers. Overstappen is in principe zo gedaan, echter moet je wel rekening houden met je huidige abonnement. Hier zit je namelijk voor twee jaar aan vast, of voor één jaar als je daarvoor gekozen hebt. Wil je tijdens dat contract overstappen? Dan moet je hier flink voor betalen. Je moet dan namelijk je volledige abonnement afkopen, en dat kan behoorlijk wat geld kost.

Vrij om over te stappen

Is je abonnement bijna afgelopen? Dan krijg je vaak van je provider een bericht dat het tijd is om een nieuwe telefoon uit te zoeken. Wil je graag overstappen, dan is dit het moment waarop je het beste op zoek kunt gaan naar een provider die perfect bij jou past. Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar een nieuwe provider. Zo kun je natuurlijk de verschillende websites bezoeken en kijken wat je kwijt bent voor de telefoon die jij graag zou willen. Maar er is ook nog een andere optie, namelijk zoeken via vergelijkingssites.

Op zoek gaan via vergelijkingssites

Denk hierbij aan verschillende vergelijkingssites voor telefoons, zoals TelefoonAbonnement.nl. Op deze site kun je heel eenvoudig op zoek gaan naar de telefoon die het beste bij jou past, met het juiste abonnement. Je kan zowel op zoek gaan naar telefoons met een abonnement, als naar sim only abonnementen. Deze laatste is vooral handig wanneer je telefoon eigenlijk nog helemaal goed is, en je niet perse een nieuwe hoeft. Door een sim only abonnement te nemen profiteer je wel van het aantal belminuten en internet, maar betaal je niet maandelijks een hoog bedrag omdat je ook de telefoon af moet betalen.

Voor welke ga jij?

Voordat je gaat vergelijken is het verstandig over een paar dingen na te denken. Wil je een nieuw abonnement met een nieuwe telefoon, of ga je voor een sim only? En als je voor een nieuwe telefoon gaat, voor welk merk kies je dan? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het merk je niet zo veel uit maakt, maar dat je wel graag onbeperkt kan bellen en onbeperkt internet hebt. Dit kun je dan ook heel eenvoudig filteren, zodat je alleen abonnementen ziet die aan jouw wensen voldoet. Andere filteropties zijn bijvoorbeeld het maandbedrag, de bijbetaling, het kiezen van een provider en het kiezen van een merk. Weet je dit echter niet, of maakt het je niet uit, dan kun je deze opties uiteraard ook leeg laten.