Waarin schuilt de aantrekkingskracht van de Rolex?

Misschien is het je droom om ooit een exclusief horloge te kopen. Veel personen moeten een aantal jaren flink sparen om bijvoorbeeld een Rolex horloge te kopen. Deze prachtige uurwerken kosten vaak duizenden euro’s. Daar staat wel exclusiviteit en topkwaliteit tegenover. Waarin schuilt de aantrekkingskracht van de Rolex?

Innovatief en exclusief

Rolex is een Zwitsers horlogemerk. Sinds haar oprichting in 1905 heeft het een imago opgebouwd van exclusiviteit, kwaliteit en duurzaamheid. In de loop der jaren is het horloge symbool komen te staan voor rijkdom. Dit komt onder andere door de zeer hoge prijzen van Rolex horloges. Voor een gemiddeld exemplaar ben je al duizenden euro’s kwijt. De horloges onderscheiden zich door het gebruik van hoogwaardig materiaal en innovativiteit. Zo was de Rolex in 1905 het eerste uurwerk dat men niet meer dagelijks hoefde op te winden. In 1926 bedacht het Zwitserse bedrijf een horlogekast onder de naam ‘Oyster’, dat ervoor zorgde dat het horloge waterbestendig werd.

Luxe horloge van hoge kwaliteit

Onder personen met een goedgevulde portemonnee nam de populariteit van de Rolex in de twintigste eeuw sterk toe. De Zwitserse fabrikant leverde kwaliteit dat geen enkele ander merk kon bieden. Naast waterbestendig was de Rolex namelijk ook zeer goed bestand tegen krassen, vuil en stof. Ook het luxueuze ontwerp van de Rolex draagt bij aan de populariteit van het merk. Zo zitten er in de horloges vaak goud, platina en zelfs diamanten verwerkt. Door de zeldzame materialen ligt de waarde van een Rolex vaak erg hoog.

Het kopen van een Rolex

Bedenk voordat je een Rolex aanschaft goed in welke prijsklasse je dat wenst te doen. De prijs van een minder duur exemplaar ligt tussen de 2000 en 4000 euro. Je kunt echter ook horloges kopen van tienduizenden euro’s. De duurste Rolex ooit kostte 892.000, en ging van de hand op een veiling. Het is uiteraard afhankelijk van je budget welke mogelijkheden je hebt. Wees bij het aanschaffen van een Rolex wel voorzichtig. Er zijn namelijk ook een groot aantal namaak exemplaren in omloop. Voor het kopen van dit horloge kun je dan ook het beste terecht bij een erkende juwelier.