Bruidsmodetrends voor 2015

Ook de bruidsmode is aan trends en mode onderhevig. Wat tien jaar geleden het nieuwste van het nieuwste is kan vandaag de dag gedateerd en ouderwets overkomen. Met opzet schrijven we ‘KAN’ want er zijn natuurlijk altijd japonnen die zo tijdloos of klassiek zijn dat die de tand des tijds hebben weerstaan. Dat dit lang niet voor elke jurk geldt mag duidelijk zijn.

Op de catwalk gezien

Elk jaar zijn de nieuwste trends op het gebied van bruidsmode te bewonderen tijdens de bruidsmodeweken van New York en Barcelona – dé plaatsen waar de inkopers, zoals die van de bruidsmode van Weddings, samenkomen om de collecties te bekijken en te beslissen welke jurken geschikt zijn voor hun eigen winkels.
Bij de collecties van 2015 werden de toeschouwers niet teleurgesteld. 

Wat kun je verwachten in 2015?

Een aantal thema’s van 2014 zien we dit jaar ook terug. Zo was verleden jaar de klassieke Hollywoodstijl erg trendy. Geïnspireerd op de film ‘The Great Gatsby’ waren de bruidsjurken: feestelijk, stijlvol en romantisch. Afgezet met kant en borduursels en vervaardigd van luxueuze stoffen en materialen. 

Bijzondere schouderlijnen

Opvallend dit jaar zijn de bruidsjurken met zogenaamde hangende schouders. Deze mengeling van de contouren van de Griekse stijl met een strapless neklijn laat de schouders bloot. Deze jurken hebben een romantische uitstraling die vooral geschikt zijn voor japonnen in de A-lijn of in een minimalistische stijl.

De Boho Chique, mode uit de hippietijd

Niet alleen de jaren van de glorietijd van Hollywood hebben de ontwerpers geïnspireerd. Ook de jaren zestig en vooral de hippies hebben dit jaar invloed op de bruidsmode. Zeer geschikt voor een zomerse bruiloft. 

Onderscheid jezelf en sta er gekleurd op!

Dit jaar zijn de trouwjurken niet alleen wit, ivoor of hebben een andere lichte klassieke tint. Nee, in 2015 kun je er als bruid gekleurd op staan. Wie een kleurige japon draagt op haar bruiloft, is dit jaar helemaal trendy! Het zijn overigens niet alleen pastelkleuren maar je kan zelfs in het zwart! Voor de bruid die wat anders wil.