Chanel trekt aanklacht What About Yves in

Amper een week nadat we hadden bericht over Chanel die modelabel What About Yves voor de rechter sleepte, is ons zojuist ter ore gekomen dat de aanklacht alweer is ingetrokken. What About Yves lag in de clinch met het Franse modehuis, omdat het Amerikaanse label het logo van Chanel gebruikte in een T-shirt.

Volgens Jeanine Heller, de eigenaar van het label, heeft Chanel de aanklacht echter ingetrokken. “Ze hebben de aanklacht laten vallen, ze hadden hem ingediend tegen de verkeerde persoon”, aldus Heller.

What About?

“What About Yves is een onderneming en Chanel kan volgens de Amerikaanse wet de eigenaar van een onderneming niet aansprakelijk stellen voor schade. Je zou toch denken dat een groot bedrijf als Chanel zoiets eerst wel uit zou zoeken” zegt Heller tegen Vogue UK.

Lopende zaak

De zaak loopt nog steeds in New York; de advocaten van Heller zouden ook geen verzoek hebben ingediend om de zaak te laten vallen

Nog steeds online

Ondertussen worden de shirts nog steeds verkocht, maar dan onder een andere naam. De shirts, die eerst Official Chanel X Ghostbusters Sweatshirt and T-shirt genaamd waren, staan nu op de website van het label als Sweatshirt-Gate #2 en Shirt-Gate #2. Ze worden omschreven als “De shirts waar veel ophef om is ontstaan. Limited Edition. GEEN CHANEL”. Chanel heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Heller.