Copycat fashion: Céline vs. H&M

Dat grote modeketens zich laten inspireren door luxe modehuizen is tegenwoordig geen geheim meer. We zien regelmatig dat Zara, Topshop en H&M tijdens het samenstellen van de nieuwe collectie een Marantje, Karl of Balmain erin gooien. Niet 1 op 1 natuurlijk, maar wel ‘geïnspireerd op’ zodat je na wat onderzoek te hebben gedaan, stuit op items die wel erg veel van elkaar weghebben Wat denk je bijvoorbeeld van deze jurk van modehuis Céline en dit setje van H&M. Toeval of toch stiekem afgekeken?

Budget proof

Deze gestreepte rib- gebreide multicolour jurk uit de S/S 2015 collectie van modehuis Céline lijkt te zijn terechtgekomen op de designtafel van het H&M team. De maxi-jurk van Céline met horizontale strepen in de kleuren groen, grijs, geel en zwart lijkt wel erg veel weg te hebben van deze trui+ rok die momenteel t koop is bij de Zweedse modeketen. Een fashionable trendy setje dat zeker zal opvallen wanneer je tijdens het shoppen ‘toevallig’ de Céline winkel binnenloopt. Budget proof dat wel! Dus wij zijn erg blij met deze copycat van H&M.

Copycat fashion: Céline vs. H&M. Wat vind je van deze copycat van H&M die lijkt te zijn geïnspireerd op een fashion item van modehuis Céline. Toeval?

Links: Céline rechts: setje van H&M

Copycat 

Voor het setje van H&M betaal je slechts €39,99 voor de rok net als voor de trui die ook €39,99 kost. Dit is overigens niet de eerste keer dat H&M zich laat inspireren door het Franse modehuis. Eerder zagen we ook al dat verschillende prints en items van Céline overeenkwamen met de zomercollectie van H&M. Maar ook Zara liet zich vorig jaar inspireren.

Copycat fashion: Céline vs. H&M. Wat vind je van deze copycat van H&M die lijkt te zijn geïnspireerd op een fashion item van modehuis Céline. Toeval?