De bekendste designermerken

gucci

Ben je helemaal fan van designermerken, dan weet je natuurlijk ook wel een aantal grote merken op te noemen. Sterker nog; grote kans dat je zelfs een aantal items in je kledingkast hebt hangen van deze merken. Maar ben je nou niet zo thuis in al die verschillende merken, en zou je daar wel graag meer over willen weten, dan zit je hier goed. Wij vertellen je namelijk wat op dit moment de bekendste designermerken in Nederland zijn.

Off-White meest populair

Dit merk is ontzettend populair, vooral vanwege de grote vraag naar simpele T-shirts, sneakers en truien. Daarnaast zijn ook Balenciaga, Stone Island en Nike ontzettend bekende merken, vooral onder jongeren. Daily Paper en Superdry zien we ook steeds vaker in het straatbeeld. Bij Nike is het overigens niet alleen de schoenen die het goed doen. Ook Nike kleding zien we weer steeds vaker.

Echte klassiekers

Naast de nieuwe merken zijn er, naast Nike, natuurlijk ook nog een aantal merken die al jaren meegaan en nog steeds ongekend populair zijn. De bekendste hierin is absoluut Gucci. Schoenen, kleding, riemen, petten, tassen, reistassen, koffers en zelfs accessoires zijn er van dit merk te vinden. Niet heel gek dus, dat veel mensen erg gek zijn op dit merk. Naast Gucci heb je dan ook nog Versace, Prada, Moncler, Fendi, Valentino, Burberry en Saint Laurent. Ook stuk voor stuk populaire merken die bij vrijwel iedereen wel bekend zijn.

Sommige merken zie je vooral bij vrouwen, of juist bij wat oudere mensen, maar Gucci schijnt echt voor bijna iedere leeftijd in trek te zijn, zowel voor vrouwen als voor mannen. Bij de mannen zijn het dan vooral de petten, schoenen en reistassen, terwijl het bij vrouwen meer de kleding en handtassen zijn.

Yeezy’s en Dr Martens

Kijken we nog even verder naar de schoenen, dan zien we dat ook de Yeezy’s en Dr Martens nog steeds heel erg populair zijn. Waar de Dr Martens al jaren meegaat en eigenlijk altijd hetzelfde ontwerp aanhoudt, is de Yeezy veel nieuwer en heeft hij daarnaast een veel apartere stijl. De Yeezy bestaat pas sinds 2015 en is ontstaan door een samenwerking tussen Kanye West en Adidas. Een echte premium sneaker gemaakt van de beste materialen en originele kleuren. De sneakers van Kanye zijn dan ook altijd binnen korte tijd uitverkocht en dat is ook niet zo gek natuurlijk. Al is het alleen maar omdat je de sneaker met vrijwel elk kledingstuk kan combineren en dus overal bij past.