Cigarette pants: fashion trend 2014

Gezien bij onder andere Christian Dior en Alexander McQueen: de cigarette pants is helemaal terug van weggeweest. Daarom nemen we even de tijd om deze klassieker te bespreken.

Mannen mode 

Net zoals hakken, was de cigarette pants van oorsprong een mannenitem. Maar vrouwen zijn vrouwen niet als ze alles wat al mooi is weten om te toveren in iets wat nog mooier is. Hetzelfde geldt voor de cigarette pants. Het mooie aan dit kledingstuk is dat het bij iedere gelegenheid te dragen is: op school, kantoor of gewoon tijdens een feestje.

Kenmerken 

De broek zit strak bij de heupen, heeft een brede broekspijp, maar is aan de onderkant wat smaller. De cigarette pants komt in verschillende varianten: je hebt de denim uitvoering, met lange broekspijpen, maar ook de katoenen versie. Bloggers en beroemdheden worden het vaakst gezien met de zwarte cigarette pants; deze is elegant en niet moeilijk te combineren.

Stijl tips 

Leuk is om de cigarette pants met een crop top of cropped sweater te dragen. Als je de broek in het zwart koopt, is het mooi om hem met een zwarte top te dragen, of juist in het wit. Maak hem speels door er een mooie ketting bij te dragen. Een paar mooie hakken en voilà: you are ready to go.

Op weg naar een feestje? Geen probleem: draag de cigarette pants met een mooie peplum top en draag er een mooie clutch bij. Draag je cigarette pants met een kanten top, of met doorzichtige aspecten en je zult het gesprek van de avond worden. 

Geschreven door Aminanta Minte