Lakleer: fashion winter trend 2014

Lakschoenen kennen we al: het is een klein detail dat de schoen helemaal afmaakt. Tegenwoordig komt lakleer overal in voor: broeken, rokken en zelfs jassen ontkomen niet aan deze trend.

Sixties

Waar komt deze trend vandaan? Het lakleer verschijnsel is niet nieuw: men was er al in de sixties dol op. Diverse modehuizen hebben al vaker gehint naar deze trend in hun collecties. Altuzarra en Versace bijvoorbeeld.

Lak rokken

Lakleren rokken doen het goed. Normaal gesproken geeft zo’n rok je echt een sm gevoel, maar dat hoeft helemaal niet. Het zit hem allemaal in het slim matchen van bepaalde items. Een lakleren kokerrok of skater-skirt kan prima gedragen worden met een nette blouse of top. Overdrijf niet teveel met prints: het lakleren zal al genoeg aandacht trekken.

Jassen

Bekender zijn de lakleren jassen. Al meerdere seizoenen zien we de legergroene jassen met leren mouwen het straatbeeld domineren. Komend najaar zal dat niet veel anders zijn. De patent leather broek, wordt niet vaak gespot. Dit uitdagende item hebben we Miley Cyrus al een aantal keren zien dragen.

Accessoires

Hou je het liever subtiel? Ga dan voor de minder uitbundige lakleren kraag, handschoenen, schoenen. Of koop een patent leren rok die minder glimt.

Geschreven door Aminanta Minte