Bodyguard Karl Lagerfeld wordt het nieuwe gezicht van Chanel

Van bodyguard tot model: de 39-jarige Sébastien Jondeau (foto rechts naast Karl Lagerfeld) kan erover meepraten. De Fransman ontmoette Karl Lagerfeld op zijn vijftiende en de rest is history. De bodyguard van de iconische ontwerper is het nieuwe gezicht van de mannenlijn van Chanel. 

Sébastien Jondeau

Opgegroeid in een ruige wijk in Parijs, werd Jondeau de bodyguard van de hoofdontwerper van Chanel. Het schijnt dat Jondeau een aantal meubels van de ontwerper verhuisde en toen een fooi van 500 Frank kreeg, wat toentertijd een groot bedrag was voor Jondeau. 

Bodyguard Karl Lagerfeld

Vanaf dat moment week Jondeau niet meer van Lagerfelds zijde. De Fransman werd niet alleen bodyguard; hij werd ook nog eens de personal assistent van Lagerfeld. En alsof dat niet genoeg was, werd Jondeau ook nog eens model. 

Chanel catwalk

De bodyguard liep in 2007 een Chanel show, in 2011 werd de personal assistent van Lagerfeld gefotografeerd voor de Pirelli kalender. 

Not skinny 

Chanels hoofdontwerper vindt Jondeau iets hebben waar alle andere modellen niet over beschikken. “Hij springt boven de magere modellen uit”, zegt de ontwerper over de bodyguard die professioneel bokser is. “Het is alsof ik mijn eigen zoon fotografeer.”