De leukste sieradentrends van dit jaar

vrouw met sieraden

Het komende jaar zullen we nog veel thuiswerken, en daarom ook minder professionele outfits dragen. Je ziet het waarschijnlijk al wel terug in de trends, zoals het combineren van jouw sweatpants met een net jasje, oversized overhemden of een warme teddy jas. Maar sieraden zie je óók gewoon als je in een zoom-gesprek met jouw collega’s belt. Want een mooie ketting, ring of armband valt alsnog op! En daarom hebben wij de leukste sieradentrends op een rijtje gezet om jouw look toch nog een beetje op te fleuren.

#1 Layer met kettingen!

Nee, kettingen combineren is nog lang geen verleden tijd. Sterker nog, je ziet het steeds vaker. Er is dan ook veel keuze in bijvoorbeeld lengte van de ketting en de verschillende hangers. De kunst is om van deze lagen één mooie look te maken. Kies daarom altijd eerst voor een mooie hoge ketting, bijvoorbeeld een choker. Deze zitten mooi om je hals en zullen dan ook niet in de weg zitten voor andere kettingen. Daarna kan je zo’n twee tot vijf kettingen toevoegen. Afhankelijk van jouw stijl kan je juist een nette combinatie maken, of juist wat grovere sieraden door elkaar laten lopen.

vrouw met sieraad om de nekmooie vrouw met sieraden

#2 Personaliseer jouw sieraden

Een van de grootst groeiende sieradentrends zijn de persoonlijke sieraden. Een sieraad uniek maken kan op een heleboel manieren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gravure, maar ook voor een naamsieraad. Wist je dat er naast naamkettingen, ook armbanden, oorbellen en ringen met naam bestaan? Dat is nog eens een origineel cadeau voor een dierbare! Bij een naamsieraad kan je ook kiezen voor verschillende lettertypes en combinaties, zoals een naam met geboortesteen, of een sieraad met meerdere namen.

#3 Sieraden met (edel)stenen

Erg populair zijn ook de sieraden met edelstenen en geboortestenen. Deze mooie, vaak gekleurde stenen zijn ideaal om te verwerken in een sieraad. Daarnaast zijn edelstenen en geboortestenen ook nog persoonlijk en hebben ze een speciale werking. Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar spirituele sieraden. Daarnaast is het ook een perfecte eye-catcher omdat de kleur en vorm van de edel- en geboortestenen goed opvallen.

#4 Gouden ringen

Zilver is al heel lang één van de populairste materialen voor sieraden. Maar wist je dat gouden ringen de laatste jaren steeds meer terrein winnen? En hiervoor hoef je niet persé de duurste items aan te schaffen, want er zijn ook betaalbare alternatieven voor gouden sieraden. Zo kan je gaan voor een goldplated ring, armband of ketting, een sieraad met een dun laagje echt goud aan de buitenkant. Deze “plating” zorgt voor de warme kleur en is daarnaast ook gewoon gemaakt van het materiaal goud. Daarnaast is 9 karaat ook een mooi materiaal, bestaande uit 37.5% goud, waardoor het betaalbaarder is dan 14 of 18 karaats gouden sieraden. Wil je jouw ring graag combineren? Doe dat vooral! Het is helemaal on-trend om veel ringen aan één hand, of zelfs één vinger te dragen. Draag zowel opvallende als dunne, subtiele ringen om de balans goed te bewaren.