Christian Dior S/S 2015: Marie Antoinette in ’t Louvre

Eerder schreven we al over de show van Dior in het Louvre en gisteren was het eindelijk zover. Creative directeur Raf Simons verraste iedereen met een collectie die zowel moderniteit als historie uitstraalde.

Marie Antoinette

Denk aan witte tanktops verstopt in volumineuze rokken, modellen leken op de hedendaagse Marie Antoinettes terwijl ze over de catwalk paradeerden. Of wat dacht je van oversized jurkjes en poëtische shirts vertaald naar de stijl van vandaag.

Shorts en vesten

Ook de stoffen kregen zowel een moderne als een historische touch: van pakken tot aan chique jurkjes. De heup werd geaccentueerd door een rij van knopen. Shorts werden gedragen onder lange gebreide mouwloze vesten, geïnspireerd op de historische kostuums afkomstig uit de herengarderobe. Een vleugje drama kan geen kwaad moet Simons hebben gedacht!

Musketiers

Naast oversized vesten en volumineuze rokken zagen we ook oversized mouwen op een witte jas, geïnspireerd op de kleding die een musketier zou dragen. Natuurlijk werd dit item ondergedompeld in de Raf Simons signature, namelijk fijne lijnen en structuur.

In een notendop 

Er was romantiek, drama afkomstig uit de geschiedenis en tech-sport invloeden die verwijzen naar de moderne mode van vandaag. Kortom, Raf Simons heeft voor Dior weer een collectie weten te creëren waarvan we zeker weten dat een aantal van deze items straks op de musthaves list staat voor aankomende zomer

Foto: Unsplash