De raarste momenten tijdens Fashion Week

Wie denkt dat het er tijdens Fashionweeks allemaal goed aan toe gaat heeft het mis! Natuurlijk kijkt iedereen zijn ogen uit naar de nieuwe collecties, naar de fashionista’s en geniet iedereen van de feestjes. Maar er gebeuren ook minder fashionable dingen als valpartijen, instortende decors en protesten!

Opletten jongens

Tijdens een show van Diane von Fürstenberg waren de lampen niet goed aan het plafond bevestigd. Modejournaliste Hilary Alexander kon maar net een vallende lamp ontwijken die enkele centimeters naast haar kapot spatte. Niet alleen lampen zijn gevaarlijk maar ook de bankjes. Tijdens de show van Balenciaga in Parijs brak een van de front row bankjes af en viel tout bekend modeland op de grond: Grace Coddington, Anna Wintour en Carine Roitfeld lagen tussen de brokstukken!

Domme bontjes

Bont en de modewereld hebben een haat-liefde verhouding. Sommige designers zweren erbij en anderen zijn fel tegen. Wie zich in ieder geval elke Fashionweek laten zien, zijn de actievoerders van PETA. Anna Wintour werd in 2005 besproeid met verf omdat ze een bontjas droeg en ook Paris Hilton en designer Julien Macdonals werden door de protesteerders bekogeld met bloem. Gezellige sfeer hoor!

Uitbundige shows

Elke designer wil natuurlijk de meeste aandacht krijgen maar hoe doe je dat? Je organiseert een show die zo spectaculair is dat mensen er niet omheen kunnen. Zo moesten modellen bij de Alexander McQueen show in 2001 zich kleden in dwangbuizen, werden ze opgesloten in grote boxen en moesten ze doen alsof ze in een gekkenhuis zaten. Ook bij Chanel kunnen ze er wat van. Kaiser Karl heeft al eens een ijsberg, boerderij en gigantische leeuw op de catwalk laten zetten ter decoratie.

Modellen met een eigen willetje

Een model dient natuurlijk als een soort paspop maar het zijn ook maar mensen die er ooit geen zin in hebben. Zo trok Nederlands topmodel Iekeliene Stange haar sandalen uit tijdens een Marc Jacobs show in 2007 omdat ze te glad waren. Ook in 2011 liet Kate Moss zien dat ze niet met zich laat sollen. Toen ze de show van Louis Vuitton opende, kwam ze de catwalk op met een sigaret. Niks of niemand weet Kate’s drang naar nicotine stoppen!

Tekst Max Herlings