Diane von Furstenberg herfst winter 2014 NYFW

De New York Fashion week is volop aan de gang. Modehuizen als Marc by Marc Jacobs, Proenza Schouler en Alexander Wang presenteren met trots de aankomende herst winter collectie voor 2014-2015. Zo ook Diane von Furstenberg die voor goud gaat deze herfst!

Als er iemand een feestje naar de catwalk kan brengen, dan is het mevrouw von Furstenberg wel. Of het nou haar aanstekelijke muziek is of geweldige modellen, de modekoningin begrijpt de kracht van een echt spektakel. Met live muziek, een garderobe van soiree-geschikte jurken en een FROW waar je tussen wilt zitten, wist de ontwerpster weer een echte show neer te zetten.

Het wikkeljurkje

Dit jaar brengt DvF een ode aan het wikkeljurkje dat 40 jaar bestaat. Het wikkeljurkje is hét design icoon van Diane en ze ontwierp dit item voor het eerst in 1974. Hierna volgde vele modehuizen en ketens en inmiddels is het wikkeljurkje niet meer weg te denken uit de mode.

Herfst winter 2014

De show werd daarom ook geopend met een klassiek wikkeljurkje in de kleuren goud, zwart en wit. Dat dit jurkje de hele show centraal stond was wel duidelijk. Daarna showden de modellen het jurkje in verschillende kleuren en in combinatie met een broek met wijde pijpen. Diane omschrijft de stijl van deze collectie als Bohemian Wrapsody: een glamourous vagebond … op de vlucht met haar dromen en kleuren!

Foto: Flickr