Dit is tegenwoordig hip in sieradenland

vrouw met sieraden

Als je de mode een beetje volgt, dan weet je dat sieraden essentieel zijn om echt stylish voor de dag te komen. Er zijn natuurlijk heel veel soorten sieraden, en deze zijn allemaal aan nogal wat trends onderhevig. Een van de sieraden die echt trendgevoelig zijn, zijn oorbellen. Oorbellen zijn heel veelzijdig en divers en je kunt er alle kanten mee op. Voor de modebewuste trendsetter is het belangrijk om te weten wat de mooiste oorbellen zijn, zodat je sieraden altijd up to date zijn.

Trends op het gebied van sieraden

Net als met andere sieraden zijn er meestal meerdere trends tegelijkertijd. Het design van verschillende oorbellen is dus heel erg afhankelijk van wat er op dat moment in de mode is. Momenteel zijn de trends minimalistisch en statement sieraden helemaal hip. De minimalistische trend kenmerkt zich door verfijnde en subtiele oorbellen, zoals eenvoudige oorringetjes, studs, initial oorbellen en gegraveerde oorbellen. Ook worden hiermee oorbellen met kleine hangertjes bedoeld. De statement trend is zo ongeveer het tegenovergestelde van de minimalistische trend. Deze oorbellen betreffen voornamelijk oorhangers die super groot en opvallend mogen zijn, zodat je echt een statement kunt maken met je oren. Dit zijn natuurlijk ook de trends bij andere sieraden, dus voor een stralend resultaat kun je de oorbellen combineren met bijvoorbeeld een grote armband of ketting.

Goud of zilver

Voor de productie van oorbellen worden verschillende materialen gebruikt. De meeste oorbellen worden gemaakt van zilver of goud. Veel mensen zijn fan van gouden oorbellen. Dat komt doordat ze elegant zijn en lang mooi blijven. Daarnaast zijn gouden oorbellen meestal nikkelvrij, zodat ze ook geschikt zijn voor mensen met een allergie. Gouden oorbellen zijn ook makkelijk te combineren met andere sieraden, zelfs als die een andere kleur hebben. Zilveren oorbellen zijn misschien nog wel veelzijdiger dan gouden oorbellen, al is het maar omdat ze goedkoper zijn. Zilveren sieraden geven een neutrale uitstraling en ze zijn overal mee te combineren. Daarnaast zijn zilveren oorbellen vaak gemaakt van stainless steel, waardoor ze niet verkleuren. Dat is handig omdat je ze hierdoor in kunt houden tijdens het douchten of zwemmen.

Goedkope oorbellen

Als je graag de laatste trends volgt, weet je ook dat die snel veranderen. Sieraden kunnen best wel prijzig zijn, dus het kost je een heleboel om altijd de laatste trends bij te houden. Gelukkig zijn er ook plekken waar je goedkope oorbellen kunt vinden die wel van goede kwaliteit zijn. Op dit moment hebben vooral minimalistische oorbellen een fijn prijsje, vanwege hun simpliciteit.

Mixen mag

Als laatste is het natuurlijk ook heel mooi om je oorbellen te mixen met andere sieraden. Als je meerdere gaatjes hebt is het natuurlijk heel leuk om je eigen stijl te vinden met verschillende oorbellen. Dat mixen van verschillende oorbellen als je meerdere gaatjes hebt wordt ook wel een earparty genoemd. Je hoeft natuurlijk niet per se te mixen met andere oorbellen, je kunt ook combineren met andere sieraden, zoals een bijpassende ketting, ring, of armband. Zo vind je jouw eigen unieke stijl.