Crisis budget tips: Van fashionista naar recessionista

Van fashionista naar recessionista? Door de huidige crisis zijn veel dames genoodzaakt minder te gaan spenderen. Ook in BNederland is er sprake van ‘de hand op de knip houden’. Gelukkig creëert dat ook weer nieuwe kansen en denk je twee keer na voordat je iets koopt. Inmiddels is het een sport geworden om er fabulous uit te zien voor weinig. Bekijk hier een aantal tips die je helpen eruit zien als een million bucks for less!

Organiseer een Fashionparty.

Vroeger als hip bestempeld onder de huismoeders: de Tupperware party. Vervang deze burgerlijke bakjes door kleding, schoenen en accessoires en voilà een fashionparty is geboren. Trommel vrienden/kennissen op om een grote garderobe schoonmaak te houden en ze op deze fashionparty aan te bieden tegen een leuk prijsje.

Groupon deals

Voor een dubbeltje op de eerste rij? Groupon in de kortingskoning op het gebied van voordelige deals. Dus toe aan een citytrip of sportabonnement? Op Groupon vind je ultieme luxe for less!

Size zero

Val je qua maat in de categorie van supermodellen met jou kleine maatje schroom dan niet om te gaan shoppen op de kinderafdeling bij H&M en Zara. Voordeel: vaak vind je daar nog leukere items dan op de volwassen afdeling.

Beauty & brains

Wees creatief in het opsporen van voordelige beautysalons en nagelstylisten. De Chinese nagelsalons zijn vaak goedkoper, bij Turkse beauty salons kan je je wenkbrauwen al laten epileren vanaf €7,50 en vaak harsen deze salons ook tegen een leuk prijsje.

Zomer vakantie vervangers

Wil je op vakantie maar er niet teveel aan uitgeven? Boek dan buiten het seizoen om een vakantie.  Of boek een all-inclusieve in een 5 sterren resort naar het zonnige Turkije of Egypte voor het hele gezin. Prijzen beginnen al vanaf 200 euro per persoon. Maar je kunt ook kiezen voor een verre bestemming als Bonaire of Aruba.

Dineren met een Michelin ster

Elk jaar wordt de restaurantweek georganiseerd waarbij je in de toprestaurants heerlijk kan eten voor een zacht prijsje. Handig is wel om van tevoren te reserveren in verband met de grote vraag.  Bij Diningcity.com vind je naast de aankondiging van de restaurantweek ook andere superdeals.

Van alle markten thuis zijn

Krijg je een kick van smart shoppen? Dan is de markt dé perfecte plek voor het scoren van dat ene designer jurkje. Bezoek de Noordermarkt in Amsterdam voor een prachtige vintage Burberry trenchcoat of scoor vintage pieces tegen een leuk prijsje op de Ijhallen. Geneer je niet om af te dingen op deze markten, laat zien dat je van alle markten thuis bent. Speur ook tweedehands winkeltjes af zoals Mooi in Amsterdam Zuid. Je zal maar tegen een paar Louboutins aanlopen….Gek op schoenen? Kijk dan eens op Shoejunks voor leuke budget tips.

Sport slim

Januari is de maand van de goede voornemens en daarmee de bekende stormloop op de sportscholen. Dure jaarabonnementen worden afgesloten waar 11 van de 12 maanden niet optimaal worden gebruikt. Sport daarom buiten sporten in de frisse lucht. En download bijvoorbeeld de Nike Training app voor je eigen personal trainer. Methodes die veel effectiever, gezonder en lekker gratis zijn!

Mijn marktplaats

Houd een grote schoonmaak en biedt alles online aan op websites als Marktplaats of social media. Gebruik je Facebook en Twitter account handig om hier foto’s op te plaatsen van de spullen die je wilt verkopen. Leuk en vertrouwd voor al jouw connecties.

Sale spy

Super graag nog die ene jas hebben, maar financieel écht niet haalbaar? Wordt een echte sale spion en houd in de gaten wanneer de uitverkoop begint en wanneer er sample sales zijn van jou favoriete label. Door de crisis begint de uitverkoop vaak eerder of houden winkels een pre sale. Tip: maak een praatje met de verkoper en probeer te ontlokken wanneer de sale ongeveer gaat beginnen.

Hoofdfoto: kaboompics