De bandana, 2014 fashion musthave

De jaren ’90 is dit seizoen een grote inspiratiebron voor heel wat modehuizen en high street ketens. We zien onder andere de terugkeer van het trainingspak á la Adidas, het bomberjack, chunky heels en bandana’s. Juist ja, die haarbanden die Tupac en Aaliyah om ‘t  hoofd droegen , die leuke accessoires zijn terug van weggeweest en we moeten zeggen het ziet er nog leuk uit ook. Met een fashionable twist en de juiste kleding maak je met deze accessoire je look pas écht af! Een fashionable hair do met een nineties twist!

De jaren ’50

In de jaren ’50 waren bandana’s met name populair onder vrouwen en droegen deze om ’t haar. Misschien heb je ze wel eens gezien in oude reclames, zoals hieronder. Maar niet alleen vrouwen waren verknocht aan dit stukje stof. Ook in de cowboycultuur en onder rappers was en is de bandana ontzettend populair. Een bekende bandana liefhebber was onder andere rapper Tupac, maar ook Eminem, Johnny Depp en Justin Bieber zijn gespot met dit statement piece.

How to wear de bandana?

De term bandana is afgeleid uit het Hindi en is afkomstig van het woord ‘bandhana’ wat ‘binden’ betekent. De bandana is op verschillende manieren te dragen. Zo kun je deze als sjaaltje om je nek dragen, in een driehoek om je hoofd en als een haarband. Met name die laatste stijl –in de vorm van een haarband- is dit seizoen hot.Gespot bij onder andere Rihanna, Beyoncé en upcoming talent Pia Mia.

Designs

Tegenwoordig is de bandana te krijgen in verschillende prints. De paisley print is misschien wel de bekendste, maar nu zien we tegenwoordig ook pop art-, streepjes- en bloemen printjes en effen kleurtjes.

Zomer 

Naast dat een bandana er leuk uitziet, kun je deze tijdens de hete zomermaanden ook dragen tegen bescherming van het haar. Trouwens ook makkelijk als je last hebt van een bad hair day.