Fashion trend 2014: Tribal prints

Deze print was een typisch gebruik in de jaren 80 en kenmerkt zich door sterke grafische prints. Een herkenbaar element van deze print bestaat uit zwarte en witte grafische vormen. Dit wordt vaak gecombineerd met warme en aarde tinten zoals zwart, bruin, oranje, diep rood. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en riet als het gaat om accessoires. Modehuizen als Givenchy en laten zich volop inspireren door de tribal print en werd dit voorjaar veel gespot op de catwalk.

Leuk weetje:

Tribal betekent letterlijk ‘stam’. En hoewel tribal prints vaak worden geassocieerd met  Afrikaanse prints en de safari look, ligt de roots van tribal niet in Afrika maar in Indonesië.

Accessoires

Voor de fashionista’s die meer van simpel & sophisticated houden, neem dan accessoires waarin de tribal print is verwerkt zoals bijvoorbeeld een tas, riem of armbanden, maar ook hoeden of sjaals. Combineer dit dan met simpele mooie basics (American Apparel is een aanrader!)

Tribal print

De tribal print is deze zomer hot  voor het creëren van dé perfecte festival look. Draag bijvoorbeeld een tribal top gecombineerd met versleten shortje, rieten hoed en cowboy laarzen. Gelukkig is deze look is ook  voordelig te verkrijgen via de grote modeketens zoals H&M, Bershka, River Island en Mango.

Mix & Match

Hou je van over de top en opvallen? Kies dan voor een mix van verschillende tribal prints. Of combineer de tribal print met een opvallende effe kleur zoals turquoise, oranje of roze.  Een paar killer heels eronder of een paar veren oorbellen maken deze look helemaal af.