Detox food

Goed voor je gezondheid en een booster voor je schoonheid is het volgen van een detox food dieet. Een goede manier om van wat extra gewicht af te komen en je energie op te peppen, maar vooral om opgehoopte gifstoffen (toxines) uit het lichaam te verwijderen. Niet zoals velen denken bij het volgen van een dieet aan een aantal dagen leven op water, sapjes en onsmakelijke hapjes, maar gewoon eten en drinken vermijden die veel toxines bevatten.

Een week van je leven

Een week lang een dieet volgen om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, een goede balans op te bouwen en je vooral een stuk energieker te voelen.  Het gaat er bij dit dieet om de producten met een hoog toxinegehalte te vermijden. Al na drie dagen zal je je een stuk beter voelen. Je kunt zoveel eten als je wilt omdat de producten die je eet een hoog vezelgehalte hebben maar een laag vetgehalte.

Wat moet je vermijden tijdens het dieet en hoe vervang je het?

Granen en melkproducten bevatten veel toxines en zetten aan tot lusteloosheid, vermoeidheid  en zelfs een hongergevoel. Vervang brood en cereals door graanvrije cereals, rijstcakes en havermout. Melkproducten vervang je door soya, soya yoghurt, rijstmelk, kokosmelk en kaas.

Geen rood vlees

Vervang rood vlees omdat het vetrijk is en veel zout en conserveringsmiddelen bevat. Laat bacon, ham, paté en broodbeleg staan en neem er voor in de plaats biologische kip, kalkoen, lamsvlees, verse vis en tofu.

Verban suiker

Vergeet cakes, koekjes en alle junk food en eet vers fruit en groentes. Eet veel gestoomde groentes bij je maaltijden.

Say no to verzadigde vetten

Vermijd verzadigde vetten, dat wil zeggen boter, margarine, mayonaise, gebakken voedsel en zoutjes. Ook alle kunstmatige conserveringsmiddelen en toevoegingen, waaronder suiker. Je kunt het beste alle verpakt voedsel en kant -en klaarmaaltijden in de kast laten staan. Waar mogelijk gebruik organisch voedsel en voeg veel uien en knoflook bij je kookpotjes, beide producten worden geroemd om hun reinigende eigenschappen.

Thee

Drink geen thee, koffie, koolzuurhoudende dranken of rijke vruchtensappen maar drink minstens twee liter ongekoeld water, kruidenthee of verdund vruchtensap (20% sap/ 80 % gefilterd water).

Varieer!

Varieer je maaltijden en zorg er voor dat je een gezond en stevig maal naar binnen krijgt. Je zult na een week merken dat je heel wat fitter voelt dan voordat j begon en wie weet ben je ook een paar pondjes kwijt waar je er wat te veel had.

Wil je het eens proberen? Surf dan eens op het internet om ideeën op te doen voor je maaltijden en precies uit te zoeken wat je nu wel en niet moet eten en drinken.

Foto: Unsplash.com