Fashion trends 2015 gespot op de New York Fashion Week

Als het aan de New Yorkers ligt, dan zijn er vier trends die we komende lente (en zomer) massaal gaan volgen. Een goed moment om alvast wat geld opzij te leggen en wat inspiratie op te doen.

Militaire eenheid

Grote manchetknoppen, een heleboel zakken en vooral de kleuren (donker)groen en beige: de ontwerpers maakten er deze maand geen geheim van. Vaderlandsliefde kent geen grenzen, vooral niet voor de Amerikanen. Diverse modellen liepen in draagbare militaire uniformen. Zo ging Ralph Lauren op safari met zijn ultravrouwelijke kaki en groene rokken en wijde broeken. Victoria Beckham verwerkte grote borstzakken in haar collectie, met extra veel knopen. Jason Wu, die bekend staat om de vele sportverwijzingen in de zijn collecties, deed dit jaar ook mee aan de militaire parade. Zijn looks waren niet alleen draagbaar, ze zagen er ook nog eens comfortabel uit. De looks waren licht en hadden een luxe uitstraling.

Kleurrijk suède

We weten allemaal dat de modehuizen geobsedeerd zijn met de seventies, het vele gebruik van suède bevestigde dat alleen maar. Bij Tommy Hilfiger (zie foto) zagen we rockers die gekleed waren in gedurfde suède looks. Jason Wu verraste ons weer eens door het materiaal te gebruiken in zijn sportieve collecties. Derek Lam maakte het feest compleet door verschillende suède kleuren te mixen. Altuzarra hield het eenvoudig vrouwelijk door het materiaal vorm te geven in een jurk, of gewoon een top.

70’s revival

Bohemian prints, schreeuwerige verwijzingen naar rockbands, en heel veel kleur. We zeiden het al eerder: de seventies zijn terug! Vrijwel alle looks waren geïnspireerd op festivals. We zagen heel veel prints voorbijkomen op de catwalk, Diane von Furstenberg en Tommy Hilfiger (foto) weten er alles van. De lente-zomercollectie van bijvoorbeeld DvF bestond uit alleen maar maxidresses met grote prints van bloemen, terwijl Tommy ging voor verticale boogie woogie strepen.

Picknicken 

Over prints gesproken; gingham (denk aan picknickruitjes) prints, gaan het volgend jaar echt goed doen! Oscar de la Renta (zie foto) maakte er een luxe bedoeling van door de print te verwerken in jassen, rokken en zelfs crop tops. Michael Kors maakte ook gebruik van de gingham print. Zijn model droeg een rok met de klassieke ‘picknickkleedruit’