Burberry’s sjaal gekopieerd door modeketen Zara

Wat hebben Olivia Palermo, Cara Delevingne, Suki Waterhouse, Rosie Huntington- Whiteley en Sarah Jessica Parker met elkaar gemeen? Juist ja, de Burberry Prorsum sjaal/cape voorzien van überhippe initialen. De sjaal wrap up werd voor het eerst getoond op de catwalk collectie herfst/winter 2014 en is nu as we speak eindelijk te koop. Natuurlijk bedoeld voor de rijken der aarde… of toch niet ! Zara blijkt weer onze reddende fashion engel in nood te zijn als het gaat om een budget variant van deze populaire sjaal.

Copycat 

Dat Zara inspeelt op de laatste trends en musthaves is duidelijk. De Spaanse modeketen weet als geen ander trends te vertalen rechtstreeks afkomstig van de catwalk. En dat laatste blijkt maar weer eens met de sjaal/poncho van Burberry uit de Prorsum lijn. Een multicolour geblokte wrap up die je kunt draperen over elke outfit, een must in de kast van iedere fashionista. Maar zoals we gewend zijn van het Britse modehuis is deze sjaal/ poncho niet voor iedereen weggelegd!

Zara vs. Burberry 

Zara laat ons gelukkig kennismaken met een betaalbare variant van Burberry Prorsum’s wollen/kasjmieren poncho. Maar in dit geval gaat Zara niet voor een poncho model, maar een sjaal. Met een lengte van 200 x 96 cm kun je deze sjaal draperen als een poncho, dus zoveel verschil zal dat niet maken met Burberry’s design. Het kleurenpalet is overigens duidelijk wél onderscheidend. Zo kiest Burberry voor wat doffere kleuren rood, geel en blauw terwijl Zara gaat voor een fel primair kleurenpalet. De sjaal van Zara heeft ook minder zwart, bruin en grijstinten, iets dat bij Burberry’s sjaal poncho wel overheerst. 

Burberry sjaal

De prijzen liggen natuurlijk mijlen ver uit elkaar. Want waar je voor Burberry’s sjaal poncho €1.050 euro moet neerleggen, kost de sjaal van Zara slechts €29,95: een koopje dus vergeleken bij de cape van Burberry. En het laten borduren van je initialen in de sjaal zal ook geen vermogen kosten bij een gewone kleermaker. 

Budget proof 

Kortom een absolute betaalbare winter musthave voor dit seizoen. De sjaal komt als geroepen: nu krijgt het ‘gewone’ publiek ook de kans om in zo’n sjaal rond te lopen. Weliswaar niet identiek, maar hé: je portemonnee hoeft er niet onder te lijden!