Gespot op straat: Denim on denim trend

Dit seizoen zien we naast de Schotse Ruit, grunge invloeden en pastel roze een nieuwe trend opduiken. We hebben het natuurlijk over de jeans on jeans of ook wel de denim on denim look. Een outfit bestaande uit alleen maar denim items. Van een blouse tot spijkerjack en jeans. Je moet wel durven van de denim on denim trend is een gewaagde!

Fashion Weeks

Op de Fashion weeks in onder andere Londen, Parijs en Milaan was de denim on denim trend een vele gespotte look. Denk aan fashionista’s in jeans shortjes gecombineerd met een boyish spijkerhemd en daaronder een paar plateau’s. Maar ook het spijkerjack is weer helemaal terug van weggeweest, met name het oversized model is populair en is te koop bij highstreet ketens als Primark, H&M en River Island. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Styling tips

Probeer juist de mixen en te matchen, dat houdt in: combineer verschillende kleuren jeans met elkaar. Ga voor extremen als je besluit voor deze look te gaan. Draag dus een lichte spijkerblouse met een iets donkerdere spijkerbroek. Of juist van donker naar licht en visa versa. Voeg wat leer toe voor een vleugje rock ’n roll. Ga dus bijvoorbeeld voor een paar stoere bikerboots als extra touch.

jcrop-preview

Denim on denim

Denim op denim is met name ook populair als het op de Normcore trend aankomt, eigenlijk is jeans bij deze look ondenkbaar. Daarbij wordt vaak gekozen voor vintage jeans, omdat deze de perfecte double denim look uitstraalt. Let er wel op dat je geen hilbilly outfit creëert.

Vintage

Omdat de denim on denim look met name populair was in de jaren 90 kun je deze trend heel goed en goedkoop shoppen in vintage winkels. Ook vind je daar items waar je in eerste instantie niet over had nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan een denim tuinpak of Levi’s 501 broeken en jeans shortjes! Deze items zijn vaak uniek in soort en stijl. Bovendien hoeven deze vintage stukken vaak niet veel te kosten. Laat je dus inspireren!