Alberta Ferretti S/S 2015

Met twee Fashion Weeks die erop zitten, is ook Milaan eindelijk aan de beurt. En het lijkt erop dat de Italianen zin hebben in een goed feestje.

Festival proof

De zweverige Alberta Ferretti lente-zomercollectie van 2015 is echt festivalwaardig te noemen. Alberta Ferretti staat bekend om haar dramatische ontwerpen. Dit seizoen stelt ze niet teleur: haar collectie schreeuwt nude, wit en see through. Wat is dat toch met die festivals?

Collectie

De jurk had een bijzondere rol tijdens de show. In diverse variaties schreden de modellen voorbij; maxidresses en jumpsuits worden het helemaal deze zomer. Ferretti maakte haar eigen versie van de Grieks-Romeinse godinnenjurk. Heel veel van haar creaties waren versierd met bloemenslingers.

70’s retro

Naarmate de show vorderde, kreeg de collectie meer een retro feeling. Het zal vast aan de (verwassen) jeans en rok hebben gelegen. Hebben de ontwerpers van Gucci en Alberta Ferretti soms hetzelfde medicijn ingeslikt? 

Niet alleen de bloemen deden je verlangen naar de zwoele zomerdagen. Ook de bruine vesten met franjes in combinatie met de witte hippiejurken herinnerden ons aan het festivalseizoen.

Geschreven door Aminanta Minte