Chinezen willen Burberry ruit kapen

Geloof het of niet, maar Burberry’s vecht om de rechten van haar bekende ruit in China. Het merk dat bekend is vanweg de beroemde trenchcoats, en het signature zwart, rode en beige patroon heeft het al tijden zwaar met het verdedigen van haar rechten op met name het patroon van de bekende ruit motief.

Chinezen

Chinese autoriteiten vinden dat Burberry de afgelopen jaren namelijk niet voldoende gebruik heeft gemaakt van de Haymarket ruit (de stof met het bekende patroon) in China. En dat is de reden om de rechten van het merk vrij te geven. Althans dat denkt een fabriek die nepproducten maakt.

Nepproducent durft…

De Lubida fabriek in China, die bekend is vanwege het vervalsen van Burberry tassen ( en andere nepproducten maakt), diende in 2012 een klacht in en eiste de exclusieve rechten van Burberry op het patron op te heffen. De fabriek wil in alle vrijheid gebruik kunnen maken van het bekende motiefje.

In beroep

Het Britse label heeft tot nu toe het beroep tegen de aanklacht van de Chinezen gewonnen, maar als de rechter zich tegen Burberry uitspreekt kan de print legaal worden verkocht in China door anderen dan Burberry. Spannend, we houden het in de gaten.