Gezonde haarverf en een mooie kleur: dat kan!

Heb jij ook zin in wat anders? Kleur dan je haar! Kies voor een hele andere kleur, of juist voor highlights. Je hoeft het niet zo gek te maken als het meisje op de foto, ook een kleine touch kan een groot effect hebben. Maar is al die verf wel goed voor je haar? En als je gezonde haarverf gebruikt, krijg je dan wel een mooie kleur? Ja, wel als je voor kwaliteit gaat.

Even een stukje achtergrond. Haarverf waar geen ammonia, agressieve kleurstoffen en resocinol in zit is veel beter voor je haar. Dit komt doordat het je haar minder aantast waardoor de kwaliteit beter blijft. Zo ziet jouw haar er minder droog en gezonder uit, daar wordt je toch gelukkig van!? Het mooie is dat er eigenlijk niet echt nadelen aanzitten aan deze milde haarverf. In de gezondere haarverf van bijvoorbeeld Wecolour zijn daarnaast verzorgende ingrediënten toegevoegd die er voor zorgen dat je haar zacht is en glanst na het kleuren.

De enige nadelen van deze gezondere verf zijn dat de haarverf wat duurder is en dat de kleur iets sneller kan teruglopen. Dit laatste komt doordat ammonia (die er dus niet in zit) er normaal voor zorgt dat de kleur beter blijft. Dat geldt overigens met name voor poreus of droog haar. Maar hoe vaker je de milde haarverf gebruikt, hoe gezonder je haar wordt en dus hoe beter de kleur blijft zitten. Vaak merk je al na 2 keer kleuren het verschil!

In de milde haarverf zit wel wat meer pigment zodat de kleur goed blijft zitten, het is dus een kwestie van een keer proberen. Begin eventueel met een tint lichter om zeker te zijn dat je haar niet te donker wordt. Het is misschien even wennen om gezondere haarverf te gebruiken, maar uiteindelijk is het resultaat prachtig (en beter voor je haar en lichaam). Waarschijnlijk wil je niets anders meer!

Bron hoofdfoto: Pinterest