Goed voorbereid richting de zomer!

verliefd koppel op het strand

Het mag nu dan nog wel guur en koud zijn buiten, maar voordat we het weten komen de lekkere lentedagen er weer aan, en daarna uiteraard de zomer. Alleen voordat het zo ver is moeten er nog wel een aantal dingen gedaan worden. Wil jij goed voorbereid richting de zomer gaan? Dan is het zeker aan te raden dit artikel te lezen.

Een paar kilo kwijtraken

Misschien ben je volledig tevreden met je lichaam, dan hoef je ook niet af te vallen. Echter is de kans aanwezig dat je een paar kilo bent aangekomen met de feestdagen in de winter en deze koude maanden. Wil je lekker in je vel zitten in de zomer, dan doe je er goed aan hier nu iets aan te doen. Bepaal voor jezelf hoeveel je precies af wilt vallen en stel doelen voor jezelf. Vaak is het een kwestie van iets beter op je voeding letten, al dan niet in combinatie met sporten. Wees wel reëel naar jezelf; je kunt niet verwachten dat je in een korte periode 20 kilo afvalt. Gebeurd dit wel, dan is het waarschijnlijk op een ongezonde manier gegaan en is de kans groot dat het er ook zo weer bij komt.

Bekijk je garderobe voor de zomer

Je kleding is erg belangrijk, want je wilt met dertig graden niet in een dikke trui lopen, omdat je niets fatsoenlijks meer in de kast hebt liggen. Het beste kun je dan ook je hele kledingkast leeghalen en alle zomeritems bekijken. Vraag je bij elk kledingstuk het volgende af:

  • Is hij nog steeds de juiste maat?
  • Vind je het kledingstuk nog mooi?
  • Zitten er vlekken of gaten in?
  • Is dit iets wat je in de zomer draagt?

Kom je tot de conclusie dat hij op één van bovenstaande punten niet meer voldoet, dan kun je het weggooien, doneren aan de kledingbank, weggeven of verkopen. Is hij nog helemaal goed? Dan gaat hij terug in de kast. Op deze manier weet je precies wat je nog hebt liggen en wat er nieuw aangeschaft moet worden.

Wat is er in de mode?

Ga je wat betreft kleding redelijk met de mode mee, dan is het ook goed om te kijken wat er deze zomer in de mode komt. Heb je nog een bikini van vorig jaar liggen, maar kan deze echt niet meer? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe. Er zijn tegenwoordig veel verschillende bikini’s verkrijgbaar, dus denk hier goed om. Wil je een normale bikini, of toch een bandeau of triangel? Kijk ook hier weer goed naar de maat en meet desnoods voor de zekerheid je cupmaat op. Zo weet je zeker dat je zwemkleding straks goed zit, en jij volop kunt genieten van de zomer.