Groen haar: haute haar hype!

Groen haar, do of don’t? Voor sommigen een gemakkelijke keuze: natuurlijk niet! Dat is toch een afzichtelijke kleur voor in je haar? Geloof ons, dat dachten wij ook totdat we diverse celebs de groene haartrend zagen rocken! Eén ding is in ieder geval zeker dit seizoen: groen haar is hawt!

Haute haar

Dit jaar merkten we duidelijk dat het kleuren van je haar een belangrijke fashion statement werd. Bloggers, stylisten, celebs en andere modepopjes deden maar al te graag mee aan de grijze haren trend of wat dacht je van de dare devils die hun haren hadden ondergedompeld in een bakje lichtroze verf! Maar wat pas echt opvallend was, waren een paar My Little Pony lokken: groen, blauw en roze door elkaar gemixt.

Next level

Wat is dan de volgende stap? Een donkere haarkleur. Je moet het eigenlijk zo zien: om de paar seizoenen heb je verschillende haartrends. De meesten zien de lente en de zomer als een vrolijke periode waarin men kleding draagt met een lichte kleur. En waar traditioneel veel vrouwen voor highlights gaan, ging men in de modewereld voor een gewaagde pastelkleur in het haar.

Grunge is groen!

Nu het wat kouder wordt, en de kleding wat somberder en ingetogener oogt, gaat het haar automatisch ook mee met de laatste wintertrends van het seizoen. Het moet donkerder, en wat past daar beter bij dan een grungy haarstijl?

Groen haar bij celebs 

De punk haartrend doet het goed bij beroemdheden. Katy Perry is een van de eersten die haar haren groen verfde. Hetzelfde geldt voor Kylie Jenner; zij liet een gedeelte groen verven, wat er heel cool uitziet. Zangeres Demi Lovato doet van alles met haar haar: groen verven hoort daar ook bij. Zou jij je haar groen durven verven?