Haar grijs verven is helemaal in!

Van Kylie Jenner tot aan de diverse bloggers en stylisten: grijs haar is een ding en tegenwoordig een echte hype. Wie had dat nou gedacht? Als je twee jaar geleden had verteld dat de straten over een tijd gevuld zouden zijn met grijze jongeren, dan werd je hoogstwaarschijnlijk keihard uitgelachen.

Vijtig tinten grijs 

Misschien heeft het iets te maken met al die throwbacks. Iedereen is zo erg bezig met die terugkomende trends – denk crop tops, mom jeans. Je haar grijs verven past perfect in het rijtje van oude trends nieuw leven inblazen. Een andere verklaring is het feit dat heel veel mensen hun kapsel zat waren en op zoek waren naar iets nieuws. En we weten hoe het gaat met mensen die origineel willen zijn; ze gaan experimenteren. En zo werd grijs het nieuwe blond.

Trendy granny 

De trend werd een paar jaar geleden voor het eerst gesignaleerd bij modeshows. Volgens diverse beautyexperts is de grijze coupe geen nieuw verschijnsel. Wat wel nieuw is, is het feit dat vrouwen grijs haar steeds meer lijken te waarderen. Vroeger was dat anders: als je haren grijs werden, was dat exit jeugdigheid. Nu is grijs haar een kleur voor jong en oud, en wordt het in diverse magazines zelfs ‘edgy’ genoemd. 

Dus verruil je blonde of zwarte lokken gerust in voor een tintje grijs, want ermee voor schut lopen? Dat doe je anno 2014 allang niet meer!

Foto: Adrianna Calvo