’Plus size’ model maat 38 voor Calvin Klein

Ontmoet het eerste ‘plus size’ model van Calvin Klein: Myla Dalbesio. Het 27-jarige model is sinds kort te zien in een lingerie campagne van het Amerikaanse merk. Dalbesio is een size 10 (een Europese maat 38), en valt extra op tussen Lara Stone en Jourdan Dunn, die ook in de campagne te zien zijn. “It’s crazy!” ,aldus Dalbesio.

Perfectly Fit

Het model schittert in de ‘Perfectly Fit’- campagne van Calvin Klein en noemde de ervaring een ‘onwerkelijk moment’. “Ik huilde” , geeft het model toe in een interview met de Amerikaanse Elle.

Verwarring

Dalbesio geeft toe dat het af en toe best verwarrend kan zijn. “Ik ben niet het grootste model, maar wel voor de Calvin Klein standaard. Dat was af en toe best intimiderend, maar uiteindelijk werd er net zoveel van mij verwacht als van Lara Stone: een goede foto.”

Statement

Het model benadrukt dat het niet gaat om een stunt van het modelabel. “Het was niet de bedoeling dat Calvin Klein de campagne lanceerde in de trant van ‘Kijk! We hebben een plus size model’. Er wordt geen onderscheid gemaakt in deze campagne; er is geen aparte categorie voor de plus size meisjes” aldus het model.

Plus size? 

Ondertussen is de discussie over plus size modellen op social media weer opgelaaid. Diverse media noemen het model plus size, terwijl veel mensen maat 38 zien als een normale vrouwen maat. De term plus size suggereert namelijk iets heel anders.