Handige tips om de perfecte zomerjurk te dragen

De zomer is er en die gaat gepaard met veel nieuwe modetrends. 2022 is het jaar van verandering in de manier waarop je mode ziet en de zomer geeft je de ruimte om je te kleden zoals jij wil.  Zomerjurken zijn best mooi, maar weet je hoe je ze je goed kunt laten staan? Vandaag geven we je handige tips om de perfecte zomerjurk te dragen tijdens 2022, zodat je hem zult rocken op je Instagram foto’s.

Tip 1: Maak het esthetisch

Dit is een term waar iedereen het over heeft. “Esthetisch” is zoveel meer dan alleen maar een woord, want het verandert in een manier om nieuwe modetrends te begrijpen en te definiëren. Het is een hele beweging en ze zal dit jaar de regels voor zomer en kleding bepalen.

Wat zijn nu typisch esthetische jurken?

Esthetische jurken zijn een combinatie van meisjesachtig en modern. Ze kunnen prints hebben of effen zijn en dat helpt ze zich aan alle smaken aan te passen. Als je op zoek gaat naar een jurk voor de zomer, zul je zeker merken dat de meeste esthetische jurken gemaakt zijn met bloemenprints en pasteltinten.

Tip 2: Kies mooie kleuren

De sleutel tot een goede zomerjurk is dat je de kleur die je gaat gebruiken goed kiest. Zomerkleuren zijn meestal pasteltinten en omvatten bloemenprints, zodat ze heel goed bij het weer passen.

Waarom pastelkleuren?

De keuze van pastelkleuren voor zomerjurken is omdat het tonen zijn die frisheid opwekken, wat geweldig is voor de hoge temperaturen die meestal worden ervaren. Het is heel gemakkelijk om witte jurken te vinden met donkerder bloemmotieven, net zoals geel een must wordt.

Tip 3: Blijf op de hoogte van trends

Om de perfecte zomerjurk te vinden kun je inspiratie zoeken in online modebladen en zelfs op Instagram. Sociale netwerken zijn geweldige ruimtes om te weten te komen over mode en welke stukken op dit moment in gebruik zijn.Voor meer inspiratie is Pinterest een eindeloze bron van ideeën.

Tip 4: Kies comfortabele modellen

Het zomerweer is warm, dus de beste jurken zijn die die frisheid tonen maar toch elegant blijven. V-halslijnen overheersen dit seizoen, evenals dunne en niet al te lange mouwen. 2022 presenteert rugloze modellen die gecombineerd worden met kettingen en zelfs heel mooie bloemenhoofdbanden.

Waarom losse rokken een klassieker zijn

Losse rokken zijn een klassieker die niet uit de mode raakt en je vindt ze in verschillende soorten stoffen, afhankelijk van de jurk. De lengte van de rokken kan tot de knie of zelfs iets hoger zijn. Als je van plan bent om in de zomer naar het strand te gaan, zijn lange jurken in de trend en nog meer als ze wat perforaties hebben die ze meer tribal en zomers maken.

Tip 5: Kies mooie patronen

We suggereren bloemenprints, strepen in pastelkleuren, en geperforeerde met kleine cirkels in het geval van lange jurken. Ook kun je eenkleurige modellen proberen in lichte tinten, zoals lichtroze, geel, wit, lichtgroen… De zomer laat je genieten van mooie en perfecte jurken!