Hoe vind je de perfecte designer jas?

De straat op gaan met een designer jas geeft ongetwijfeld een fantastisch gevoel. Het houdt je in de winter heerlijk warm en ziet er ook nog eens mooi uit. Met een jas van een kwaliteitsmerk druk je jouw persoonlijke stijl uit. Bovendien kun je er als het goed is jarenlang van genieten. Maar hoe vind je nu de perfecte designer jas? Bij deze een aantal handige tips!

Tip 1: Bedenk goed wat jouw stijl is

Het vinden van de perfecte designer jas kost tijd. Daar willen we meteen in eerlijk in zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor het juiste materiaal, een mooie kleur en bepaalde details. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen knopen of een rits. Zodoende raden we aan om voordat je op pad gaat goed te beken wat jouw stijl is. Ben je een echte minimalist die de voorkeur geeft aan ‘less is more’ met strakke lijnen en/of patronen? Ga dan specifiek op zoek naar dit type jas. Of misschien ben je een echte trendsetter die juist houdt van opvallende kleuren en patronen. In dat geval moet je de zoektocht een beetje aanpassen. Gelukkig is het hartstikke leuk om te doen!

Tip 2: Bepaal het doel

Een designer jas schaf je natuurlijk niet zomaar aan. Het heeft waarschijnlijk een bepaald doel, zoals warmte geven in de winter. Bedenk goed wat je er precies mee wil doen. Is de jas bijvoorbeeld bedoelt voor een specifiek seizoen (zoals de herfst of winter) of zoek je een exemplaar voor een bepaalde gelegenheid? Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke aangelegenheid. Onthoud dat de functie van de jas moet overeenkomen met de activiteiten die je onderneemt.

Tip 3: Alles draait om kwaliteit

Een jas van hoge kwaliteit is niet goedkoop. Een design exemplaar is vaak een investering. Tegelijkertijd gaat het vaak jarenlang mee. Maar alleen wanneer je ook écht kiest voor kwaliteit. Let daarom op de gebruikte materialen en de afwerking. Zijn er bijvoorbeeld stoffen van topkwaliteit gebruikt en hoe zit het met de details? Hoe meer aandacht er is besteed aan het ontwerp van de jas, hoe beter jouw investering.

Tip 4: Maak een keuze tussen tijdloos of trendy

Sommige jassen zijn op dit moment heel hip, maar misschien over een aantal jaren niet meer. We spreken in dat geval van ‘trendy’ exemplaren die passen bij de mode van nu. Maar over een aantal jaren zijn misschien andere modellen weer in trek. Niet iedereen vindt dit een fijne gedachte. Je zou daarom ook een tijdloze designer jas kunnen aanschaffen. Of kies voor een tijdloos ontwerp met trendy elementen, zoals bepaalde knopen die helemaal hip zijn. Die kun je eventueel later vervangen voor andere exemplaren.

Tip 5: Let op de pasvorm van de designer jas

Het is fantastisch wanneer een designer jas een mooi ontwerp heeft, maar daarmee ben je nog niet klaar. De pasvorm is minstens zo belangrijk omdat dit zorgt voor comfort. In een goed zittende jas loop je veel gelukkiger over straat. En dat zelfvertrouwen straal je uit! Zorg er daarom voor dat de jas goed past bij jouw lichaamstype. Alleen dan bereik je de look die je voor ogen hebt.

Tip 6: Vergelijk designer jassen met elkaar

Designer jassen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Dit maakt het nemen van een keuze best wel ingewikkeld. Neem de tijd om verschillende ontwerpen met elkaar te vergelijken, niet alleen qua design maar ook wat betreft merk en prijsklassen. Vergeet ook niet om te kijken naar de reputatie van het merk en eventuele klantbeoordelingen. Die zijn vaak online te vinden en geven een goed beeld van wat je kunt verwachten. En op die manier voorkom je een hoop verrassingen!

We wensen je veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte designer jas!