Zo kies je de perfecte kleding voor een familie fotoshoot

Mooie herinneringen vastleggen is belangrijk. En hoe doe je dat beter dan met een fotoshoot met het hele gezin? Je creëert een levenslange herinnering en hebt waarschijnlijk nog een middag plezier ook. Naast een goede fotograaf en een mooie locatie moet je tijdens deze speciale gelegenheid mooie kleding dragen. Hoe doe je dat? Bij deze een aantal tips!

Tip 1: Kies een bepaald kleurenpalet

Voordat je een bepaalde outfit aantrekt is het belangrijk om een bepaald kleurenpalet uit te kiezen met het hele gezin. Stem dit op elkaar af, want het zorgt voor harmonie en stijl. Hou bij het kiezen van bepaalde kleding rekening met de locatie en het seizoen waarin de fotoshoot plaatsvindt. Is het bijvoorbeeld herfst? Kies dan voor warme kleuren, bijvoorbeeld oranje en rood. Pastelkleuren zijn juist heel geschikt voor opnames tijdens de lengte.

Tip 2: Vermijd drukke patronen en felle kleuren

Hele felle kleuren en drukke patronen staan meestal niet mooi op de foto. Hou hier goed rekening mee bij het kiezen van kleding. Ze leiden namelijk af van de gezichten en emoties die op de foto te zien staan. Eenvoudige en tijdloze kleding zijn een betere keuze omdat ze de aandacht vestigen op de mensen die op de foto staan. Neutrale kleuren zoals zwart en wit staan vaak erg mooi en niet te afleidend.

Tip 3: Draag kleding met verschillende texturen

Met bepaalde kleding kun je ook de nodige diepte toevoegen aan foto’s. Draag bijvoorbeeld een gebreide vest of sjaal in een neutrale kleur. Dat valt niet al teveel op, maar toch is het een leuke extra voor op de foto. Laat iedereen laagjes uitkiezen die hij of zij echt mooi vindt. Ze passen bij een persoonlijke stijl en hopelijk voelt iedereen zich er comfortabel in!

Tip 4: Hou rekening met elkaars outfits

Tijdens een familie fotoshoot is het belangrijk om outfits op elkaar af te stemmen. Dat betekent echter niet dat alles moet matchen. Afwisseling is juist leuk! Probeer zodoende dezelfde kleuren te vermijden. Maar bij elkaar passende kleuren, bijvoorbeeld verschillende tinten blauw, zijn juist wel weer mooi. Probeer met elkaar eenheid uit te stralen, zonder dat je afbreuk doet aan de individuele familieleden.

Tip 5: Hou rekening met de locatie

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de locatie waarin de fotoshoot plaatsvindt. Ga je bijvoorbeeld naar het strand? Dan werken lichte kleuren vaak erg goed in combinatie met het strand en de zon. In een stad staan rijke en diepere kleuren juist erg mooi. Zorg er hoe dan ook voor dat de outfits van jouw gezin opvallen zonder dat ze botsen met de omgeving.

Tip 6: Pas de outfits voordat de grote dag aanbreekt

Heeft iedereen een outfit voor de fotoshoot in huis gehaald? Pas de kleding dan even voordat de grote dag aanbreekt. Op die manier ontdek je meteen of jouw outfit en die van de anderen goed past. Ook zie je vrij snel of de kleuren en stijlen bij elkaar passen. Door op tijd te passen zie je vrij snel of je nog iets moet aanpassen.

We wensen je alvast veel plezier tijdens de fotoshoot!