Het is lente! Tijd om deze kledingstukken op te bergen

De winter duurde lang, maar eindelijk is daar nu de lente. Wat een feest! Tijd om bij lekker weer rokken en broeken te gaan dragen. Maar niet elke outfit past bij de lente. Welke kledingstukken kun je beter opbergen?

Open schoenen

Naast overdreven blootliggende kleding zijn open schoenen niet geschikt om in de lente te dragen. Meestal is de lucht nog wat fris, dus het is het beste om gesloten schoenen te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een paar leuke sneakers, balletschoenen of laarzen. Want laten we eerlijk zijn: niemand wil met blauwe tenen rondlopen in een verrassend lage temperatuur, toch?

Dikke sokken

Sommige mannen en vrouwen hebben de neiging dikke sokken te dragen. Als de sokken echter zichtbaar zijn, zijn ze niet helemaal modieus. Om blaren te voorkomen kun je het beste kleine sokken dragen. Een simpele en stijlvolle oplossing!

Te blote kleding

In het voorjaar komt zonlicht weliswaar vaker voor, maar in het voorjaar kan het in Nederland toch koud zijn. Kleed je daarom niet te bloot, want je wilt het niet koud krijgen. Draag in de zomer bijvoorbeeld een mooi katoenen overhemd met een mooie broek dragen is natuurlijk prima. Of draag een T-shirt met een jasje erop. Als de temperatuur stijgt, kun je je jas altijd uittrekken.

Dikke vesten

Kan in het voorjaar worden gelaagd. Het vermijden van zware gebreide vesten is echter te conservatief. In dit opzicht ziet het er zwaar en donker uit, wat meer geschikt is voor de winter. Wat moet je dragen? Gelukkig zijn leren jassen en spijkerjassen altijd goed gedaan.

Vermijd zwarte kousen

Kun je niet wachten om je favoriete rok uit de kast te halen? Dan is het begin van de lente een uitgelezen kans. Combineer rokken echter niet met zwarte nylon kousen. Dit is erg ouderwets. Blote benen en voeten onder langere rokken zijn moderner en modieuzer. In het voorjaar kun je echt je benen zien! Mogelijk vindt u deze optie nog enigszins nieuw. In dit geval kun je bijvoorbeeld een lichte wollen panty dragen. Binnenkort wordt het lekker zomer!

Tip: gebruik zonnebrandcreme

In de lentemaanden kunnen we verwachten de vitamine D binnen te krijgen die we echt nodig hebben na de winter. Geniet van de zon en de stijgende temperatuur. Een ander voordeel is dat je in april of mei al een kleurtje op je gezicht hebt. Let echter wel op zonnebaden. Omdat je niet gewend bent aan de zonnestralen, kun je sneller verbranden. Natuurlijk is een rode en verbrande huid voor niemand aantrekkelijk. Bovendien kan te veel ultraviolette straling schadelijk zijn voor uw gezondheid, dus wees voorzichtig. Gelukkig kun je brandwonden in het gezicht gemakkelijk voorkomen door zonnebrandcrème aan te brengen. Het is ook goed: meestal betaal je niet de hoofdprijs van zonnebrandcrème uit de winkel.