Hippie fashion trend 2015

Voor iedereen die het wel gehad heeft met de Ibiza look, bloemenprints, de jaren 70 en boho chique, sorry dames maar deze modetrends gaan in het voorjaar onverminderd hard door. Verschillende designers lieten afgelopen Fashion Week hun visie zien op de fashionable hippie vrouw!

Emilio Pucci

De Italiaan liet zijn modellen door Milaan lopen alsof het weer 1972 was: lange hippie jurken met batikprints, sandaaltjes, hoge suède laarzen en grote sieraden. Ook droegen sommige modellen kleine speelpakjes van oranje en versierd met geometrische vormen. Misschien niet de meest vernieuwende of bijzondere look maar we krijgen er in ieder geval zin in de zomer door!

Gucci

Bij Gucci gebeurde vooral erg veel op de catwalk: een enorme diversiteit aan prints (bloemen, vogels, bamboe) en het gebruik van verschillende stoffen zoals suède, leer, satijn en katoen. Toch weet het modehuis erin te slagen om een bijzonder draagbare collectie neer te zetten met een knipoog naar het verleden. Jurkjes in het oranje met mooie sandaaltjes eronder ,maar ook suède rokken met bontvesten waren zomaar wat looks die voorbij kwamen. Zelfs de wijde jeans werd gedragen door een model!

Chloé

Vergeleken met de voorgaande catwalk shows was die van Chloé ingetogen en rustig maar toch waren wel zeker boho invloeden te zien. De modellen droegen maxi jurken, schoenen die een combinatie waren tussen espadrilles en gladiatorsandalen en loshangend haar. Ook de kleuren en prints waren hier niet enorm uitbundig maar zorgde toch voor een smaakvol geheel. Zo droegen modellen vooral wit, geel en pastel en bestonden de prints uit bladeren, strepen en bloemen. Hippie fashion keert helemaal terug dit voorjaar, maar dan wel in een modern jasje.

Valentino

Bij deze glamorous Italian designer was de show vooral dramatisch en groots en stond de show bol van de kleuren en prints. Modellen droegen onder andere een soort flamencojurken, lange jurken en rokken, platte schoenen en vooral veel doorschijnend chiffon. De prints waren een kruising tussen de klassieke hippie bloemenprints en de stoffen die Afrikaanse vrouwen veel dragen. Verrassend, groots en uitbundig zoals we van Valentino gewend zijn!

Roberto Cavalli 

Prachtig geborduurde jurken, een bijzonder kleurenaspect en een goede mix tussen rustige items en grotere, drukke items. Zo kun je de show van Cavalli het beste omschrijven. De modellen zagen eruit alsof ze op een tropische safari gingen met een fashionable touch. Cavalli kennende, konden de dierenprints niet achterblijven en ook die kwamen er genoeg voorbij: zebra, luipaard en giraffe.

Tekst Max Herlings