London fashion ladies

De Britse hoofdstad is een geweldige bestemming om te bezoeken. Kunst, cultuur, geweldig uitgaan en shoppen zijn hier op elke straathoek te vinden. Iets anders dat opvalt zijn de bewoners van de bruisende metropool: stijlvol en bijzonder. Hieronder de tips and tricks om eruit te zien als een echte London lady! 

Hair & make-up

Londen heeft een paar eer bekende kappers voortgebracht: Vidal Sassoon (hij doet Anna Wintour al jaren) en John Frieda. Beide hebben een grote stempel op de stad gedrukt. Sassoon introduceerde in de jaren 60 de korte en pittige pixiecut die nog steeds gretig aftrek vindt onder de Londense bevolking. Een ander kapsel van zijn hand is de befaamde boblijn, ook die is nog steeds erg populair onder de Britse dames. Frieda staat vooral bekend om de haarverzorgingsproducten die veel woorden gebruikt in Londen. Verzorgd haar wordt gewaardeerd.

Op make-upgebied is Londen best heftig. Invloeden uit de punk en gothicwereld hebben ervoor gezorgd dat het in Londen heel normaal is om met zware make-up boodschappen te doen of naar je werk te gaan.

Alternatief

De inwoners van Londen laten zichzelf graag zien en maken van elke outfit een feestje. Waar het in Parijs draait om ingetogen en rustig kan het in Londen niet gek genoeg. Allerlei stijlen door elkaar dragen is heel normaal (mix de truttige kostschoolkleding met hippe accessoires). Londen is een waar paradijs voor hipsters, vintagewinkels zijn er dan ook in overvloed. 

Bontjassen, tartanprints en oude denim zijn ook favoriet. Iets anders dat verrassend veel te zien is in het straatbeeld is de vlag van het Verenigd-Koninkrijk. Deze Union Jack wordt gebruikt om alles op te pimpen, van tassen tot portemonnees en van oorbellen tot topjes. Engelsen zijn een trots volk en dat is te merken! Op schoengebied houden de inwoners van Londen van sneakers en brogues. Ook veel gezien in het straatbeeld zijn creepers. Opvallen doe je zeker met deze hoge zolen. Eigenlijk kan op fashiongebied alles in deze wereldstad. Mensen zullen je eigenzinnigheid waarderen en kijken nergens meer van op.

Brit chique

Natuurlijk is niet iedereen in Londen een hippe alternatieveling. Je hebt ook een hele andere kant qua fashion: de posh ladies. Vooral te vinden in Regent Street en in Chelsea. Deze dames hullen zich in de typische Burberry trenchcoats, dragen parels, zijn dol op satijn en dragen graag pastel.  Deze tuttigheid kan niet iedereen waarderen maar als je het goed doet (niet teveel in een kleur, rustige outfit en een paar bijzondere accessoires) steel jij absoluut de show als een echte chique Britse vrouw.

Things they love

Designers die het goed doen in Londen zijn punkkoningin Vivienne Westwood, de degelijke Engelse designs van Burberry en de draagbare maar toch vernieuwende collecties van Stella McCartney. Andere dingen die het altijd goed doen: illegale feestjes, the royal family, exposities, shoppen bij Harrod’s, high tea, fish and chips en markten.

Stijliconen uit Londen 

Kate Moss is heilig in Londen, alles wat deze vrouw doet veranderd in goud. Andere celebs die de Londen style te pakken hebben: oud topmodel Twiggy, presentatrice en model Alexa Chung, actrice Sienna Miller en actrice Emma Watson.